Yüz yüze eğitimde, salgın nedeniyle kaç sınıf kapatıldı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk'teki Gece Görüşü programına katıldı. Yüz yüze eğitim ile ilgili soruları yanıtlayan Bakan Özer, "6 Eylül'den bugüne kadar yaklaşık 5 bin 900 kapatılan sınıf tekrar açıldı. Okullarımız açık ve yüz yüze eğitim devam ediyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk ekranında moderatörlüğünü Hande Fırat'ın yaptığı 'Gece Görüşü' programına katıldı.

Programda eğitim - öğretim ve pandemiye ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Özer, koronavirüs salgınında okullardaki süreci sınıf ve vaka bazlı yürüttüklerini, eğitime ara verilen 14 günlük sürede öğrencileri yalnız bırakmayarak canlı sınıf uygulamalarını başlattıklarını, ihtiyacı bulunan öğrencilerin tablet ihtiyaçlarının da karşılandığını belirtti.

Özer, salgın nedeniyle Türkiye genelinde kapatılan sınıf sayısının 5 bin 900 olduğunu aktararak "Türkiye genelinde 71 bin 320 okulumuzda 850 bin sınıfımız var. 6 Eylül'den bugüne kadar yaklaşık 5 bin 900 kapatılan sınıf tekrar açıldı. Asıl olan şu, okullarımız açık ve yüz yüze eğitim devam ediyor" dedi.

"ÜLKEMİZDEKİ EN GÜVENLİ YER OKULLARIMIZ"

Bakan Özer, okullarda vakaların artması durumunda geliştirdikleri sistemle okulların değil sınıfların kapatılacağını söyledi. Bakan Özer, pandemiye karşı en güvenli mekanların okullar olduğunu belirterek. "Toplumda, özellikle bizim ülkemizde şu an en güvenli yer okullarımız. Çünkü kuralların uygulandığı, sadece okul yöneticilerin ve öğretmenlerin değil velilerin de birebir takip ettiği bu kadar denetimin olduğu toplumsal mekan yok" ifadelerini kaydetti.

"TÜRKİYE'DE KAPANAN SINIF ORANLARI DÜŞÜK"

Özer, okulların açıldığı tarihten bugüne kadar kapanan sınıf oranlarına ilişkin yaptığı açıklamada da "Yüzde 1'in altında bir dağılım var. ABD'de okul sayısının yüzde 2'si kapalı. Türkiye'de kapanan sınıf oranları oldukça düşük" ifadelerini kullandı. "71 bin 320 okulumuz var. Az derslikli okul sayımız çok yüksek. Bu şu demek, kapanan okul da olabilir" diye konuşan Bakan Özer, şöyle devam etti:

"2 tane okulumuz kapandı. Bir tanesi özel öğretim kurumu, anaokulu 6 derslikli, bir tanesi de spor lisesi, 3 dersliği var. 3 derslik kapandığı için okul kapandı ama 14 gün sonra okul açılacak. Toplumun buna alışması lazım, vaka artışı olabilir, okullar kapanabilir, önemli olan açık olan okulların varlığını sürdürmesidir. Şu andaki oranlarımız bizim için kaygı verecek, alarm verecek bir düzeye ulaşmadı, onun için okullarımızı kapatmayacağız."

Yüz yüze eğitimde, salgın nedeniyle kaç sınıf kapatıldı?

"ÖĞRETMENLERDEKİ VAKA DAĞILIMININ ÇOK DÜŞÜK OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"

Bakan Özer, öğretmenlerde aşılama oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade ederek, öğretmenlerdeki aşılama oranlarını paylaştı. Özer, öğretmenlerdeki vaka dağılımının çok düşük olduğunu belirterek, "Birinci doz aşı olan öğretmen oranımız yüzde 92, ikinci doz aşı olan öğretmen oranımız ise yüzde 83, yüzde 5 civarında hastalığı geçirerek bağışıklık kazanmış öğretmenimiz var. Dolayısıyla yüzde 88 oranında ikinci dozunu tamamlamış ya da bağışıklık kazanmış öğretmenimiz var. Okulları açık tutmadaki en büyük avantajımız, öğretmelerimizin en az iki doz aşı olma veya antikor oluşturma oranlarının çok yüksek olması. Öğretmenlerdeki vaka dağılımının çok düşük olduğunu görüyoruz" dedi.

"ALIŞMA SÜRECİ GEREKTİREN BİR DURUM"

1,5 yıllık aranın ardından okula gitmeyle ilgili öğrencilerde bir direnç oluştuğunu dile getiren Bakan Özer, "Ben üç çocuk babasıyım, özellikle lise birdeki çocuğum her gün sabah okula giderken sıkıntılar yaşıyor. Çünkü 1,5 yıldır evde dijital ortamlarda süreci yönetirken bir anda yüz yüze eğitime başlamak elbette şok etkisi yaratıyor. Bu öğretmenlerimiz için de öğrencilerimiz için de alışma süreci gerektiren bir durum" şeklinde konuştu.

ARTVİN'DEKİ KAYMAKAM OLAYI

Bakan Özer, Artvin'de bir kaymakamla öğretmen arasında geçen tartışmaya ilişkin yaptığı açıklamada ise şunları dile getirdi:

"Söyleyecek hiçbir şey yok, sözcük bulamıyorum. Hakikaten bu kadar fedakarlık yapan öğretmenlerimizin, özellikle Kovid-19 sürecinde, fedakarca cansiperane bir şekilde öğretmenlerimizden bir tanesinin böyle bir muameleye maruz kalmasını esefle kınıyorum. Zaten İçişleri Bakanlığımız da süreci başlattı, gerekli soruşturmaları yapıyorlar. Bu tip şeylerin inşallah bir daha tekrarlanmaması için her zaman öğretmenlerimizin yanında olarak süreci devam ettireceğiz."

 

Yüz yüze eğitimde, salgın nedeniyle kaç sınıf kapatıldı? ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanı mahmut özer yüz yüze eğitim salgında kapatılan sınıf sayısı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.