Yüz felci neden olur? Yüz felci geçici mi? Tedavisi var mı?

Yüz felci neden olur? Çevremizde yüz felci geçiren insanlara sık sık şahit oluruz. Kış aylarında daha çok görüldüğü düşünülüyor. Yüz felcinin soğuk havalardan kaynaklandığı açıklayan görsel ve yazılı kaynaklar da mevcut. Yüzün iki yanında bulunan sinirlerin hasarı ile oluşan yüz felci geçici mi? Yüz felcinin tedavisi var mı?

Yüz felci neden olur? Soğuk havalarda karşımıza daha çok çıkan ve yüzün iki yanında bulunan sinirlere hasar veren yüz felci çoğunlukla kaslarımızı istediğimiz gibi hareket ettirememiz şeklinde belirti gösterir.

Yüzde hareket kaybına neden olan durum, yüzdeki mimik kaslarına beyinden uyarı getiren sinirlerin türlü sebepler ile hasar görmesidir. Aniden ortaya çıkabileceği gibi yüz felci belli bir zaman diliminde de ortaya çıkabilir. Peki, yüz felci neden soğuk havalarda görülür?

YÜZ FELCİ NEDEN OLUR?

Beyinde tümör, damar tıkanıklığı ve kafa travması şeklinde ortaya çıkan yüz felci teşhisi çoğunlukla hastanın kliniğinden kaynaklanır.

yüz felci neden olur ile ilgili görsel sonucu

Yüz Felcinin Belirtileri Nelerdir?

- Ağzın bir tarafa çekmesi
- Tükürük salgısına hakim olamama
- Aynaya bakıldığında hareketlenmede azalma
- Uyanıldığında yüzün bir tarafında farklılık
- Ağızda tat değişikliği ile karşılaşma
- Gözün aşırı derecede yaşarması ya da gözde kuruluk

YÜZ FELCİ TEDAVİSİ NASILDIR?

Yüz felci tanısı konulduğunda ilk olarak altında yatan sebeplerin belirlenmesi ve akabinde bunlara yönelik özel tedavi yöntemleri ile rahatsızlık iyileştirilmeye çalışılır. Soruna yol açan sebeplere ilave bulgularda incelenmektedir. Yapılan değerlendirmelere bağlı olarak tedavi programı belirlenir. Aniden meydana gelen yüz felcinde hastalara ilk günlerde yüksek doz kortizon tedavisi uygulanmaktadır. Sonrasında kortizonun dozu yavaş yavaş azaltılarak tedavi tamamlanır.

 

Yüz felci neden olur? Yüz felci geçici mi? Tedavisi var mı? ile ilgili etiketler sağlık yüz felci neden olur yüz felci belirtisi yüz felci tedavisi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.