Yüz binlerce çocuk açlık ve ölüm tehlikesi altında

Yemen'de iç savaşın acısını çocuklar çekmeye devam ediyor. Ülkede kolera ve kızamık gibi hastalıklar nedeniyle her 10 dakkada 1 çocuk hayatını kaybederken, yüz binlerce çocuk ise açlık ve kıtlık tehlikesi altında yaşam mücadelesi veriyor.

İç savaşın sürdüğü Yememen'de çocuklar her geçen gün ölmeye devam ediyor. İngiliz Guardian gazetesinde yer alan bir haberde iç savaş nedeniyle açlık ve kıtlık tehlikesinin sürdüğü kaydedildi. Ülkede yaşayan her 3 kişiden 2'sinin hayatta kalmak için uluslararası yardımlara muhtaç kalırken, yaklaşık 50 bin kişinin ise kıtlık koşullarında yaşıyor.

Yüz binlerce çocuk açlık ve ölüm tehlikesi altında

EN ÇOK ÇOCUKLAR ACI ÇEKİYOR

Yemen'de süren iç savaş nedeniyle ülkede ekonomi ve sosyal hizmetler yok olma noktasına gelirken, savaşta en çok çocuklar acı çekiyor.

Yüz binlerce çocuk açlık ve ölüm tehlikesi altında - Resim : 2

Guardian'da yer alan haberde 2021 yılında 5 yaşından küçük çocukların en az yarısının yetersiz beslenmeye maruz kalacağının beklendiği kaydedildi. Beslenme yetersizliği nedeniyle 400 bin çocuğun hayatını kaybedeceği beklenirken, hayatta kalanların ise ağır hastalıklarla mücadele edeceğinin altı çizildi.

Yüz binlerce çocuk açlık ve ölüm tehlikesi altında - Resim : 3

Öte yandan Birleşmiş Milletler'in verilerine göre, Yemen'de kızamık, difteri ve kolera gibi hastalıklar nedeniyle her 10 dakikada en az bir çocuk hayatını kaybediyor.

HASTANELER ÇOCUKLARI GERİ ÇEVİRİYOR

İç savaş nedeniyle sağlık sisteminin çöktüğü ülkede hasta çocuklar sağlık hizmeti alamıyor. Hastaneler, ilaç ve malzeme yetersizliği nedeniyle çocukları geri çevirmek zorunda kalıyor. Öte yandan birçok çocuk meydana gelen çatışmalarda hayatını kaybetmeye devam ediyor.

 Yüz binlerce çocuk açlık ve ölüm tehlikesi altında - Resim : 4

Yüz binlerce çocuk açlık ve ölüm tehlikesi altında ile ilgili etiketler Yemen Çocuk hastalık iç savaş açlık
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.