YUVAM hesabı nedir? Nasıl alınır?

Halkbank, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının döviz cinsinden birikimlerini Türk lirasında değerlendirebileceği YUVAM hesabını müşterilerinin hizmetine sunuyor. Peki, YUVAM hesabı nedir? Nasıl açılır? Ayrıntılar haberimizde...

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından başlatılan, döviz tevdiat hesaplarının TL’ye dönüşümünü desteklemeye yönelik uygulamalar kapsamında Halkbank, bu kez yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için yeni mevduat ürününü hayata geçirdi. Yapılan haberlerin ardından YUVAM hesabının ne olduğu ve nasıl açılacağı büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, YUVAM hesabı nedir? Nasıl açılır? Detaylar haberimizde... 

YUVAM hesabı nedir? Nasıl alınır?

Halkbank, yurt dışında yaşayan vatandaşların tasarruflarının Türkiye’de değerlendirilmesini teşvik etme hedefiyle kısaca YUVAM olarak tanımlanan ‘Yurt dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat Hesabı’nı uygulamaya aldı. Bankadan yapılan açıklamada YUVAM hesabının, kur koruma güvencesinin yanı sıra ilave getiri kazanma fırsatı sunan ve mevduat sahibinin kazanımlarını koruyan avantajlı bir Türk lirası hesap olduğu belirtildi.

YUVAM HESABI NEDİR?

YUVAM hesabı, yurt dışında yaşayan vatandaşların tasarruflarını Türkiye'de değerlendirmesini teşvik etmeyi amaçlayan bir sistemdir.

YUVAM HESABI NASIL AÇILIR?

18 yaşını doldurmuş Tür vatandaşları, yurt dışında oturma ya da çalışma izinleri bulunduğu takdirde YUVAM hesabı açabilir. Ayrıca Türk vatandaşı olmamasına rağmen yurt dışında yerleşik ve Mavi Kartı bulunan kimseler de YUVAM hesabı açabilir.

YUVAM hesabı nedir? Nasıl alınır? ile ilgili etiketler Halkbank yuvam yuvam hesabı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.