Yutkunurken boğazda ve kulakta ağrı neden olur? Boğaz ağrısı kulağa neden vurur?

Gündelik hayatımızda toplumda yaygın bir şekilde gözlemlenen sağlık sorunlarından biriside boğaz ağrısı sorunudur. Bu sağlık sorunu adından da anlaşılacağı üzere boğaz bölgesinde hissedilen yanma, kuruluk, yutkunma ile kötüleşebilen, boğaz içinde çizilme veya tahriş olma şeklinde görülen bir rahatsızlıktır. Boğaz ağrısı kulağa vurur mu? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Yutkunurken boğazda ve kulakta ağrı neden olur? İşte tüm detaylar…

Hemen hemen herkeste gözlemlenebilen sağlık sorunlarından birisi olan boğaz ağrısı sorunu, genellikle boğaz ağrısı enfeksiyon hastalıklarından yaralanmalara kadar birçok şekilde kendini göstermektedir. Bu ağrıların sebebi genellikle; Soğuk algınlığı, grip, tükürük yoluyla bulaşan bir hastalık olan mononükleoz, kızamık, su çiçeği ve kabakulak boğaz ağrısı nedenlerinden olmaktadır. Eğer ki boğazınızda ki ağrı 1 haftadan uzun sürüyor ise mutlaka hekiminize başvurmanız gerekiyor. Boğaz ağrılarının şiddetli oluşu Kulaklarda tıkanıklık, ağrı gibi nedenlere de sebep olur. Kulağa vuran boğaz ağrısı nasıl geçer, neden olur? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. Geçmeyen kulak ağrısı işte detaylar.

KULAĞA VURAN BOĞAZ AĞRISI NASIL GEÇER?

Boğazda meydana gelen şiddetli ağrıların nedenleri genellikle; Boğaz enfeksiyonu, grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi sorunlardan kaynaklı olmakladır.  Boğaz ağrısından kurtulabilmek için evde yapabileceğiniz bazı bitkisel tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Eğer ki boğaz ağrınız geçmiyor ise mutlaka bir kulak, burun ve boğaz doktoruna randevu almanız gerekebilir.

GEÇMEYEN KULAK AĞRISI NEDEN OLUR?

Vücudumuzda duyma organlarımızdan birisi olan kulaklarda ağrı meydana gelmesi durumu birçok sebepten kaynaklı olmaktadır. Bunlar genellikle enfeksiyon, grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıktan kaynaklı olabilir. Ayrıca otit yani orta kulak iltihabı, eksternal otit yani dış kulak yolu enfeksiyonu ve sinüzit gibi sorunlarda neden olmaktadır. Bunun için hastanelerin kulak burun boğaz birimine gidiniz.

YETİŞKİNLERDE KULAK AĞRISI

Kulaklarda ağrı meydana gelmesi durumu toplumda görülen yaygın bir sağlık sorunudur. Kulak ağrılarının başlıca sebebi arasında enfeksiyon gelmektedir. Kulağın üç bölümünden birinde oluşan enfeksiyon şiddetli kulak ağrıları yapmaktadır. İç kulak bölgesinde meydana gelen enfeksiyonda şiddetli kulak ağrısının yanı sıra bazen mide bulantısı, baş dönmesi veya denge kaybı gibi sorunlar da meydana gelmektedir. Yetişkinlerde kulak ağrısı genellikle yüksek ateş sorunu ile belirginlik gösterir ve genelde orta kulak enfeksiyonlarında ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.

KULAK AĞRISI NASIL GEÇER?

Kulakta meydana gelen şiddetli ağrının geçmesi için evde yapabileceğiniz bitkisel yöntemler mevcuttur. Bunlar;

  • İlk olarak doğal bir yağ olan zeytinyağı kulak ağrılarına iyi gelen bitkisel yöntemler arasındadır. Bir pamuk üzerine zeytinyağı damlatın. Daha sonra zeytinyağını ağrıyan kulak üzerine koyup birkaç dakika bekletiniz. Bu şekilde iyi gelecektir.
  • Bir diğer iyi gelen yöntemler arasında doğal bir antibiyotik olan sarımsak bitkisi gelmektedir. Öncelikle susam yağının içerisinde bir miktar ısıtılan sarımsaklı yağ soğuyunca kulak içerisine bir ila iki damla damlatınız. Bu şekilde iyi gelmeye başlamaktadır.
  • Doğal bir antibiyotik olan ve mutfaklarımızda kullandığımız sebzelerden kulağa iyi gelenlerden biriside soğan olmaktadır. Öncelikle suyu çıkarılan soğana birkaç damla ağrıyan kulağa damlatınız. Bu şekilde kulağınızdaki ağrının gittiği gözlemlenecektir.

 

BOĞAZ AĞRISININ KULAĞA VURMASI NEDEN OLUR?

Yaygın bir sağlık sorunu olan ve vatandaşlar tarafından oldukça fazla araştırılan konulardan biriside "Boğazım şişti kulağın ağrıyor" gibi şikayetler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar. Boğaz bölgesinde meydana gelen enfeksiyonlar, sinüs enfeksiyonları kulaklara kadar etki eder ve şiddetli ağrıya sebep olmaktadır. Bir diğer yandan iltihaplanma gibi durumlarda da burun, boğaz tıkanıklığı olduğu için kulaklara kadar etki edip, ağrı yapabilmektedir boğaz enfeksiyonlarından bir an önce kurtulmak için ilaç veya evde bitkisel yöntemler kullanınız. Eğer ki boğaz ağrısı geçmez ise mutlaka bir doktora danışınız.

BADEMCİK İLTİHABI KULAK AĞRISI YAPAR MI?

Boğazın bademcik bölgesinde ağrı, yanma gibi bir rahatsızlık hissi bademcik iltihabından kaynaklı olabilir.  Kulak ağrılarında en çok görülen nedenlerden birisi de bademcik iltihabı olarak bilinir. Bu rahatsızlık kulaklara kadar ağrı hissi vermektedir. Bu ağrılar genellikle bazen çınlama ya da tıkanıklık şeklinde belirtiler göstermektedir.

Yutkunurken boğazda ve kulakta ağrı neden olur? Boğaz ağrısı kulağa neden vurur? ile ilgili etiketler Ağrı hastalık doktor tedavi İlaç boğaz boğaz ağrısı boğaz ağrısı nasıl geçer kulakta ağrı kulak ağrısı nasıl geçer yutkunma yutkunma sorunu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.