Yusuf Yazıcı Fransa'ya nam saldı!

L’Equipe gazetesi, Lille forması giyen Yusuf Yazıcı’ya tam sayfa ayırırken “Güçlü Türk kafası” başlığıyla verdiği haberde milli futbolcumuzdan övgü ile bahsetti.

Yurt dışındaki temsilcilerimizden biri olan Yusuf Yazıcı için L'Equipe özel sayfa yaptı.

"Güçlü Türk kafası" başlığı ile paylaşılan haberin girişinde, Yusuf Yazıcı'nın iki erkek kardeşiyle birlikte Trabzon'da büyüdüğüne, idolünün babası olduğundan, liseler arası turnuvada keşfedilişine kadar birçok bilgiye yer verildi. Trabzonspor'un eski futbolcusu Medjani'nin, "Yusuf gerçekten Trabzon'un küçük dehasıydı. Bir gün Trabzonspor'da çok büyük etki yaratacağını ve milli takıma gideceğini biliyordum" görüşlerine yer verilen haberin detayında, Lille'in transferden sorumlu yöneticisi Luis Campos'nun oyuncuyu 3 yıl boyunca takip ettiğine vurgu yapıldı. Genç futbolcunun Lille'den ziyade, İspanya ya da İngiltere'ye gitmesinin beklendiği kaydedildi. Haberde, "Yusuf Yazıcı, Lille'e transfer olduğundan beri Türk taraftarlar, Fransız ekibinin maçlarını yakından takip ediyor" sözleri de yer aldı. Bu arada Lille'nin dün Marsilya'ya 2-1 yenildiği maçta Yusuf Yazıcı asist yaptı.

MİLLİ YILDIZI BÖYLE ÖVDÜLER

GERARD LOPEZ (LILLE BAŞKANI)

"Yusuf da potansiyelinin henüz yüzde 100'ünü yansıtmadığını biliyor. Ama ben zaman geçtikçe yaklaştığını görüyorum. Sahip olduğu yetenekle oyunun akışını çok iyi yönlendirebilir. Zeki birisi ve mental yönden güçlü."

CHRISTOPHE GALTIER (TEKNİK DİREKTÖR)

"Yusuf, 22 yaşındaki bir gence göre çok olgun birisi ve güçlü bir karaktere sahip. Bu zaten sahada da görünüyor. Bir şeyler kaçırdığı zaman yeniden başlıyor. Bize çok fazla katkısı olacağını hissediyorum."

ZEKİ ÇELİK (TAKIM ARKADAŞI)

"Yusuf'un büyük bir karakteri var. Baskıyı çok iyi kanalize ediyor. Bu işin altından kalkacağını biliyordum. Git gide takım için etkili biri oluyor. Ligue 1'in önemli isimlerinden olabilir. Bence Yusuf bir dünya starı olabilecek kapasitede."

Yusuf Yazıcı Fransa'ya nam saldı! ile ilgili etiketler Trabzonspor Türk Yusuf Yazıcı Lille
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.