Yusuf Günay: Haksız, meşru değil, hukuki değil

Yusuf Günay'dan Metin Sipahioğlu'na cevap: "Bizim iddiamız şuydu. 90 yıl önceye giden, düzeni, sürekliliği olmayan, iki ayrı şampiyon çıkarabilecek turnuvaların sonuçlarını 90 yıl sonra bugüne etki etmesi tasarrufunda bulunamazsınız."

Fenerbahçe yönetici Metin Sipahioğlu, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in 1959 öncesi şampiyonluklar hakkındaki sözlerine cevap verdi. Sarı-Lacivertli idarecinin ardından bu kez de Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, GS TV'de Sipahioğlu'na cevap verdi.

Sarı-Kırmızılı idareci şunları söyledi:

"Galatasaray, VAR öncesi son senede ve VAR'la birlikte şampiyon olarak rakibine üstünlük sağladı. Başvuruyu başta ciddiye almadık. Haksız, meşru değil, hukuki değil."

"TFF'ye yapılan başvuruda, bir konu yetki, şekil, amaç ve konu itibarıyla hukuka uymamaktadır. TFF Tahkim Kurulu bir karar vermiş. Aynı konu tekrar gündeme getirilmesi, hukuka uygun olmadığı halde, bu spordaki kardeş ve barışı bozucu bir etki yaratır."

"1923-24 yılında oynanan bir oyunu, 1933-34 yılında yapılan bir müsabakayı, 2021'de şampiyon olarak ilan edilmesi başvurusu. Aslında daha önce TFF'nin Beşiktaş kararı var. Bu konu Türkiye'de çok tartışıldı. Türkiye Ulusal Ligi'ne yani bugünkü anlamdaki bir lige 1959'da başladı. Bizim iddiamız şuydu. 90 yıl önceye giden, düzeni, sürekliliği olmayan, iki ayrı şampiyon çıkarabilecek turnuvaların sonuçlarını 90 yıl sonra bugüne etki etmesi tasarrufunda bulunamazsınız."

Sipahioğlu'nun Hakan Şükür'le Arif Erdem'i kastederek "Şampiyonluk posterlerimizden, FETÖ firarilerini çıkartmak zorunda kalan kulüp biz değiliz" sözlerine de cevap veren Günay, "Bu şekilde sorumsuzca Türkiye'nin önde gelen en büyük sivil toplum kuruluşuna ithamda bulunmak asla kabul edilebilir şey değil. Bizi mecbur bıraktılar, bu şekilde savunma yapmaya. Kast ettiği terör örgütüyle iltisaklı kişiler kimlermiş. Hiçbir başkanımız böyle bir söylemde bulunmadı. Metin Sipahioğlu'nun Galatasaray'ı bir terör örgütüyle yan yana kullanması, son derece üzüntü verici" ifadelerini kullandı.  

Yusuf Günay: Haksız, meşru değil, hukuki değil ile ilgili etiketler Galatasaray Fenerbahçe Yusuf Günay
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.