Yürüyüşe katılan 3 vekile virüs bulaştı

HDP'nin Hakkari'den başlattığı yürüyüşe katılan Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Mardin Milletvekili Pero Dündar ile Muş Milletvekili Mensur Işık'ın Kovid-19 testleri pozitif çıktı. Bu gelişmenin üzerine partide koronavirüs alarmı verilirken Sağlık Bakanlığı filyasyon ekipleri de yürüyüşe katılanları tespit etmek için çalışma başlattı.

HDP'li iki ismin vekilliğinin düşürülmesinin ardından 15 Haziran'da Hakkari ve Edirne'den başlayan iki yürüyüş düzenlenmişti. 

Edirne'den başlatılan yürüyüş HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Hakkari ayağı ise bir diğer eş başkan Mithat Sancar'ın katılımı ile gerçekleşmişti. 

Hakkari yürüyüşünde HDP'li isimler 17 Haziran'da Diyarbakır'da seçmenle buluşmuştu. Yürüyüş 20 Haziran'da ise Ankara'da sona erdi. 

YÜRÜYÜŞ SONRASI RAHATSIZLANDI

Hakkari'den gelen HDP'li heyet arasında bulunan bir milletvekili yürüyüş sonrasında rahatsızlandı. Hastaneye başvuran o vekilin koronavirüs olduğu tespit edildi. HDP genel merkezi durumu yazılı bir açıklama ile kamuoyu ile paylaştı. 

2 VEKİLDE DAHA VİRÜS TESPİT EDİLDİ

Bu açıklamadan 2 gün sonra yeni bir duyuruda bulunan HDP virüs tespit edilen milletvekili sayısının 3'e yükseldiğini duyurdu.

Kovid-19 testleri pozitif çıkan milletvekillerinin ise Mardin Milletvekili Pero Dündar, Şırnak Milletvekili Nuran İmir ve Muş Milletvekili Mensur Işık olduğu ifade edildi.

FİLYASYON EKİPLERİ 3 VEKİLİN TEMASLILARINI ARIYOR

Yürüyüş sonrası Meclis çalışmalarına da katılan Dündar, İmir ve Işık'ın temaslılarının bulunması için Sağlık Bakanlığı filyasyon ekipleri Hakkari-Diyarbakır-Ankara hattındaki yürüyüşe katılanları tespit etmek için çalışma başlattı. 

Filyasyon ekipleri sadece yürüyüşe katılanları değil, Hakkari, Van, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Adana ve Ankara’da bu yürüyüş esnasında milletvekilleriyle tokalaşan ve temas edenleri de bulup test yapacak.

3 VEKİLİN DURUMU İYİ

Bu arada bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, koronavirüs tespit edilen 3 vekilin sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.