Yurtdışından gelecekler dikkat! PCR negatif sonucu şartı getirildi

Türkiye'ye yapılacak yurt dışı uçuş seferlerinde yolculardan seyahat tarihlerinden 14 gün önce aşı olunduğuna dair belge veya varıştan önceki 72 saat içinde yapılmış PCR testinin negatif sonucunu sunma zorunluluğu getirildi.

Türkiye'ye gerçekleştirilecek İngiltere hariç diğer ülkelerden yapılacak seyahatlerde belge ibraz zorunluluğu getirildi. Diğer yandan daha önce askıya alınan Brezilya ve Güney Afrika uçuşları da yeniden başlayacak.


Yurt dışından Türkiye'ye yapılacak uçuşlara yönelik olarak 1 Haziran 2021 tarihi itibariyle yeni kararlar alındı. Türk Hava Yolları (THY) internet sitesinden yolculara yönelik bir duyuru yaptı.

Bugünden geçerli olmak üzere Türkiye'ye girişlere ilişkin yeni düzenlemeler yapıldı. Afganistan, Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal, Pakistan, Sri Lanka'dan gelen kişiler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılan kişilerden Türkiye'ye varış saatinden en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı talep edilecek ve bu kişiler valiliklerce belirlenen yerlerde 14 gün süreyle karantinada kalacak. Brezilya ve Güney Afrika'ya olan uçuş yasakları da böylece sona erdi.


4 ÜLKEDEN GELENLERE PCR TESTİ ZORUNLU

Ayrıca Birleşik Krallık, İran, Mısır ve Singapur'dan gelen kişilerden girişten en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu sunmaları istenecek.


AŞI OLANLARDAN TEST İSTENMEYECEK

Belirli ülkelerin dışında başka ülkelerden gelen yolcular Türkiye'ye girişlerde, girişten en az 14 gün önce aşı yaptırıldığına ve/veya Covid-19 hastalığının son 6 ay içinde geçirildiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacak. Bu ülkelerden Türkiye'ye girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığın geçirildiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten en fazla 48 saat öncesinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı yeterli hluvum,

Yurtdışından gelecekler dikkat! PCR negatif sonucu şartı getirildi ile ilgili etiketler yurt dışı PCR testi negatif test sonucu aşı belgesi koronavirüs salgını
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.