'Yurt kızlarına fuhuş' çetesine operasyon!

Ankara'da yetiştirme yurtlarından ayrılan genç kızlar ile ailevi veya ekonomik sıkıtı yaşayan çok sayıda kadını darp ve tehditle fuhuşa zorladıkları belirlenen çeteye operasyon düzenlendi. Polis ekipleri 1'i kadın 8 şüpheli gözaltına aldı.

Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık koordinesinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ortak çalışmalarda, 'insan ticareti ve fuhşa teşvik etmek, bunun yolunu kolaylaştırmak ya da fuhuş için aracılık etmek veya yer temin etmek' suçlarıyla ilgili bir çetenin izine ulaştı. Emniyet güçlerinin teknik ve fiziki takibi sonucu, çete üyelerinin kent merkezinde gizlendiği ikametlere şafak vakti eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyon sonunda, Y.B. isimli kadın ile E.K, E.D, E.G, M.B, O.D, O.K. ve S.B. gözaltına alındı.

'Yurt kızlarına fuhuş' çetesine operasyon!

YURTTAN AYRILAN GENÇ KIZLARI TEHDİT ETMİŞLER!

Emniyet güçleri tarafından yapılan detaylı incelemede, zanlıların Yenimahalle ilçesinde tespit edildikleri daireleri, fuhuş amaçlı özel olarak tasarladıkları belirlendi. Zanlıların yetiştirme yurdundan ayrılan genç kızlar ile ailevi veya ekonomik olarak güç durumdaki çok sayıda kadını darp ve tehdit ile ürküterek, borçlandırıp senet imzalatarak fuhuş yapmaya zorladıkları öğrenildi. Toplam 21 kez şüpheliler hakkında 'fuhşa teşvik, aracılık veya zorlama' suçundan işlem yapıldığı kaydedildi. Zanlılara ait ev ve iş yerlerinde yapılan incelemelerde 1 tabanca, 1 şarjör ve 86 mermi tespit edildi. Zanlılar ile fuhşa zorlanan kadınların emniyet merkezindeki işlemleri sürüyor.

'Yurt kızlarına fuhuş' çetesine operasyon! - Resim : 2

ÇIPLAK VİDEO VE FOTOĞRAF İLE ŞANTAJ

Soruşturma kapsamında çetenin mağdur ettiği 29 kadının da emniyette ifade verdiği öğrenildi.

Öte yandan, operasyonun detayları ortaya çıktı. Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü'ne başvuran çetenin mağdur ettiği iki kadın, şantajla fuhşa zorlandıklarını öne sürdü. Çete üyelerinin, çıplak video ve fotoğraflarını çektikleri mağdur kadınlara "Ailenize göndeririz, internette yayarız" diyerek şantaj yaptığı saptandı.

'2 KIZA FUHUŞ YAPMAK İSTEMEDİKLERİ İÇİN TECAVÜZ ETTİLER'

6 ay süren fiziki ve teknik takip sonucunda, çete üyelerinin Yenimahalle ilçesinde 20 daireyi fuhuş amaçlı dizayn ettikleri belirlendi. Müşterilerin, söz konusu dairelere internet üzerinden randevu alarak gittiği tespit edildi. Bunun üzerine polis ekipleri de müşteri gibi davranıp, fuhuşa zorlanan kadın ile internet üzerinden irtibat sağladı. Kadının polise, "Buradan bir an önce kurtulmak istiyoruz. Bizi zorla burada tutuyorlar. Yeri geliyor şantaj yapıyorlar, tehdit ediyorlar hatta dayak atıyorlar. Ayrıca bizlere zorla uyuşturucu veriyorlar. Bunların hepsi bir kenara, fuhuş yapmak istemeyen 2 kıza ise burada tecavüz ettiler" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

DHA

'Yurt kızlarına fuhuş' çetesine operasyon! ile ilgili etiketler Fuhuş fuhus cetesi fuhuş baskını fuhuş operasyonu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.