Yurt dışından telefon getirme süresi değişti!

Yurtdışından cep telefonu getirmesi süresi 2 yılda bir yerine 3 yılda bir olarak yeniden düzenlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre bedeli gönderi başına 150 euro üzerinde olmayan kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayınlara ise muafiyet tanındı.

Yurtdışından yolcu beraberinde getirilip kayıt ettirilebilen cep telefonları için süre, misyon görevlileri hariç 2 yıldan 3 yıla çıkarıldı.

Gümrük kanununun bazı maddelerinde değişikliğe göre, Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen ve bedeli gönderi başına 150 euro üzerine olmayan kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayına ise muafiyet tanındı.

Kanunda yapılan diğer değişikliğe göre de posta ücretleri de getirildikleri ülke ve birimlerine oranla artırıldı.

Buna göre, kıymeti 1500 euro üzerinde olmamak kaydıyla posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen eşyanın değeri ile kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayın için 45. maddede yolcu beraberinde gelen eşya için 59. maddede belirtilen limitleri aşan eşyanın değeri üzerinden;

- Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda yüzde 18,
- Diğer ülkelerden gelmesi durumunda yüzde 20,
- Kitap veya benzeri basılı yayın için yüzde 0,
- 4760 sayılı ÖTV kanununa ekli sayılı listede yer alan eşya olması durumunda ise bu oranlara ek olarak yüzde 20 oranında tek ve maktu vergi tahsil edilecek,

 

Yurt dışından telefon getirme süresi değişti! ile ilgili etiketler Euro Avrupa Birliği telefon
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.