Yurt dışı uçuşlarda seyahat belgesi zorunlu mu?

Türk Hava Yolları, tam kapanmada yurt içi uçuşlarında seyahat izin belgesi ve HES kodu zorunlu olacağını duyurdu. Peki yurt dışına uçuşlarda seyahat belgesi ibraz etmek zorunlu mu? Cevap Basın Müşaviri Yahya Üstün'den geldi.

Türk Hava Yolları (THY), koronavirüs salgını nedeniyle tam kapanma uygulanacak 29 Nisan-17 Mayıs döneminde gerçekleştirilecek yurt içi uçuşlarında, seyahat izin belgesi ve HES kodunun zorunlu olacağını açıkladı.

THY'nin Twitter'dan yaptığı paylaşımda; "29 Nisan-17 mayıs 2021 tarihleri arasında yurt içinde seyahat etmeyi planlayan yolcularımız, seyahat izin belgelerini ibraz etmeleri ve uçuşa elverişli HES kodunu sağlamaları durumunda seyahatlerini gerçekleştirebileceklerdir. Güncel gelişmeler için sosyal medya hesaplarımızı ve web sitemizde yer alan duyurularımızı takip edebilirsiniz." denildi.

 

Yurt dışına uçmayı planlayanlar bu uygulamadan muaf olup olmadıklarını merak ediyordu. Onun da yanıtı Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün'den geldi. Üstün sosyal medyadan şu mesajı yayınladı:

"Değerli Misafirlerimiz, seyahat izin belgesi yalnızca yurtiçi uçuşlarımız için gereklidir. Yurtdışı uçuşlarınızı izin belgesine ihtiyaç duymadan, seyahat edeceğiniz ülkenin şartlarını dikkate alarak (pcr test sonucu vb.) gerçekleştirebilirsiniz."

Yurt dışı uçuşlarda seyahat belgesi zorunlu mu? ile ilgili etiketler Türk Hava Yolları THY seyahat belgesi yurt dışı uçuşlar yurt içi uçuşlar HES kodu tam kapanma
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.