Yurt dışı uçuşlar yasak mı? Uçak seyahati yasaklandı mı, biletler iptal mi?

17 Günlük yasak kararının hemen ardından uçak seyahati yapmak isteten vatandaşlar ya da uçuşu olan ve daha önceden uçak bileti alan vatandaşlar, tam kapanmada uçak seyahati yasak mı, yurt dışı uçuşlar iptal mi sorularına yanıt aradı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı sonunda yapılan açıklamalar ile 17 günlük tam kapanma süresi için geri sayım başladı. Önceki yasaklarda olduğu gibi özel araçla şehirler arası seyahatler yasak saatleri dışında gerçekleştirilemiyordu. Ancak zorunlu bir durumda belge isteniyordu.

ŞEHİRLER ARASI UÇAK SEYAHATİ YASAK MI?

Otobüs, tren, uçak gibi toplu taşıma araçlarıyla yasak saatlerinde de şehirler arası seyahat mümkündü. Bu durumun tam kapanmada da geçerli olacağı ve uçak hariç toplu taşıma araçlarının yüzde 50 kapasite ile hizmet vereceği duyuruldu. Ancak 29 Nisan'dan 17 Mayıs'a kadar sürecek olan tam kapanmada uçuşlar iptal mi sorusu bir kez daha akıllara geldi.

Yurt dışı uçuşlar yasak mı? Uçak seyahati yasaklandı mı, biletler iptal mi?

YURT DIŞI UÇUŞLAR YASAK MI?

Mecburi uçuş planı bulunan vatandaşlar, "Tam kapanmada uçuşlar iptal edilecek mi?" sorusuna yanıt aradı. Bu kapsamda Uçak yolculuğu yasaktan muaf mı, yurt dışı uçuşlar iptal mi gibi sorular da yanıt arandı. Bunlara ilişkin ilgili makamlardan henüz bir yanıt gelmedi. Ancak Türk Hava Yolları (THY) daha önceki uçuşları için yolcuların seyahat belgeleriyle havalimanına girebileceklerini duyurmuştu.

Yurt dışı uçuşlar yasak mı? Uçak seyahati yasaklandı mı, biletler iptal mi? - Resim : 2

Kabine Toplantısının hemen ardından yeni bir açıklamada bulunan THY, 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında alınan yurt içi biletlerinin ücretsiz olarak değiştirileceğini ve ileri bir tarihe ertelenebileceğini resmen açıkladı.

THY açıklamasında kendilerine henüz bir bilgilendirme yapılmadığını, uçuşlarla ilgili karar açıklandığında çağrı merkezi aracılığıyla yolculara iletileceğini söyledi.

 

Yurt dışı uçuşlar yasak mı? Uçak seyahati yasaklandı mı, biletler iptal mi? ile ilgili etiketler yurt dışı uçuşlar Uçak Seyahati
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.