Yurt başvuruları ne zaman 2019? KYK başvuru tarihi

Yurt başvuruları ne zaman? YKS tercih sonuçları bugün erişime açıldı.Üniversiteyi kazananlar ayıt işlemleri 19-23 Ağustos, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihinde gerçekleştirecek. Aynı zamanda yurtta kalmak isteyen öğrenciler ise yurt başvuru ile ilgili detayları öğrenmek istiyor. Peki Yurt başvuruları ne zaman 2019? Detaylar haberimizde...

Yurt başvuruları ne zaman? Tercihlerini gerçekleştiren adaylar yerleştirme sonuçlarını bekliyorlardı. Heyecanla beklenen YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Öğrenciler şimdi ise üniversite kayıt süreci bekliyor. Aynı zamanda yurt başvurusu ise öğrencilerin ilgilendiği konular arasında. Peki yurt başvuruları ne zaman 2019?

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK'dan burs ve kredi almak isteyen öğrenciler başvuru tarihini araştırıyor. Ancak yurt başvurusu gibi burs ve kredi başvurularının da tarihi henüz belli olmadı. Burs ve kredi başvuruları yurt başvurularının tamamlanmasının ardından alınacak. 2018 yılında burs ve kredi başvuruları ekim ayı içerisinde alınmıştı. Konu ile ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

YKS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK yurt başvurularının ne zaman başlayacağı kesin olarak bilinmiyor. Ancak geçtiğimiz yıl başvuruların Ekim ayında yapıldığı düşünülecek olursa KYK yurt başvurularının bu yıl da Ekim ayı içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor.

KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Vizyon
Geliştirdiği uygulama ve yöntemlerle sunduğu hizmetleri en üst düzeye taşıyan kurum olmak.

Misyon
Sosyal devlet anlayışı ve insan odaklı yaklaşımlarla yüksek öğrenim öğrencilerinin öğrenimlerine destek olmak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak için, kredi/burs, barınma, beslenme hizmetleri ile sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler sunmak.

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS ek tercih tarihleri henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı. Ek tercih tarihleri netleştiğinde haberimizin içinde yer alacak.

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Yurt başvuruları ne zaman 2019? KYK başvuru tarihi ile ilgili etiketler 2019 YKS
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.