Yunus Elitaş kimdir? Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş kaç yaşında, nereli?

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları değişti. 16 Aralık Resmi Gazete Kararına göre Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş oldu. Peki Yunus Elitaş kimdir?

Hazive ve Maliye Bakanlığında görev değişimi yaşandı. Alınan atama kararına göre Ercan Gül ve Mehmet Hamdi Yıldırım görevden alındı. Yerlerine ise Mahmut Ercan ve Yunus Elitaş getirildi. Peki Yunus Elitaş kimdir?

YUNUS ELİTAŞ KİMDİR?

1982 yılında Ankara’da doğan Yunus Elitaş, aslen Aksaray'ın ilçesi olan Ağaçörenlidir. İlk ve ortaöğrenimini Ankara’da tamamlamasının ardından 2003 yılında Kırıkkale Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun oldu.

Kısa bir süre vekil öğretmenlik yaptıktan sonra 2004 yılında Maliye Bakanlığında vergi denetmen yardımcısı olarak göreve başladı.

2007 yılında meslek giriş sınavını kazanarak Muhasebat Genel Müdürlüğüne stajyer muhasebat kontrolörü olarak naklen geçti.

2010 yılında muhasebat kontrolörlüğüne atandı.

2013-2015 yılları arasında Maliye Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkan Yardımcılığı yaptı.

2015/Aralık-2017/Aralık döneminde bulunduğu ABD/Florida’da, University Of South Florida’dan MBA derecesi aldı.

2018 Şubatında başladığı Gelir İdaresi Grup Başkanlığı görevini yürütmekteyken 28 Şubat 2019 tarihi itibarıyla Muhasebat Genel Müdürlüğüne atandı. Çeşitli mesleki dergilerde vergi ve kamu giderleriyle ilgili makaleleri yayımlanan Elitaş,gider mevzuatıyla ilgili meslek içi eğitimi ve sertifika seminerlerinde eğitici olarak görev almıştır.

Yunus Elitaş, iyi derecede İngilizce bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.

Yunus Elitaş kimdir? Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Bakanı yunus elitaş kimdir hazine ve maliye bakan yardımcısı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.