'Türkiye, S-400'leri bize karşı kullandı'

Yunanistan basını, Doğu Akdeniz'deki geriliminin had safhada olduğu 27 Ağustos tarihinde Türkiye'nin Kıbrıs Adası açıklarında gerçekleştirdiği tatbikatta Yunan F-16 uçaklarını tespit etmek için S-400 hava savunma sistemlerini aktif ettiğini iddia etti. Bu durumu fark eden Güney Kıbrıs yönetimi ise, alarm durumuna geçerek durumu ABD'ye bildirdi.

Rusya'dan alınan S-400'lerle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Yunan basınından Kathimerini gazetesinin özel haberine göre Türkiye; S-400'leri aktif ederek Yunanistan'a karşı kullandı.

''F-16'LARI TESPİT İÇİN AKTİF ETTİLER''

İddiaya göre Ankara; 27 Ağustos'ta Kıbrıs Adası açıklarında yapılan ve Güney Kıbrıs, Yunanistan, İtalya ve Fransa'nın katıldığı Eunomia tatbikatında, Yunan F-16'larını tespit etmek için S-400 hava savunma sistemlerini aktif etti.

RUM YÖNETİMİ ABD'YE ŞİKAYET ETTİ

Bu hadiseyi fark eden Güney Kıbrıs, alarm durumuna geçti ve durumu Washington'a bildirdi. Doğu Akdeniz'de yaşanan bu gelişme sonrası ABD Dışişileri Bakanı bölgeye gelerek, önce 12 Eylül'de Güney Kıbrıs'a sonra 27-29 Eylül'de Yunanistan'a ziyaretler gerçekleştirdi.

Haberde ayrıca, S-400 sistemlerinin genel bir testinin Karadeniz'de Sinop yakınlarında planlandığı kaydedildi.

BENZER İDDİALAR DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Daha önce de Army Recognation, S-400'lerin ABD yapımı F-22 ve F-35 savaş uçaklarını tespit ettiğini iddia etmişti. Ancak Rus haber ajansı TASS, testlerin Kasım 2019 tarihinde, Türkiye'nin envanterinde yer alan F-4 ve F-16 savaş uçakları üzerinde denendiği ifade etmişti.

'Türkiye, S-400'leri bize karşı kullandı' ile ilgili etiketler S-400 f-16 Yunanistan Türkiye ABD Doğu Akdeniz
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.