Yunanistan'ın Putin hayal kırıklığı

Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıran tahriklerden kaçınmayan ve silahlanmayı sürdüren Yunanistan, 25 Mart Bağımsızlık Günü törenlerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i davet etti. Ancak Putin, bu davete olumsuz yanıt vererek katılmayacağını iletti. Putin'in olumsuz yanıtı Yunanistan'ı hayal kırıklığına uğrattı.

Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıran tahriklerine devam eden ve silahlanmaya devam eden Yunanistan, 25 Mart Bağımsızlık Günü törenleri hazırlıklarına şimdiden başladı.

Atina yönetimi, bağımsızlık törenlerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i davet etti. Ancak Putin bu davete sıcak bakmadı. Yunanistan'ın davet ettiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den aldığı "olumsuz" yanıt ülkede hayal kırıklığına neden oldu.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peshkov konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Putin'in, 25 Mart 2021 yılında bağımsızlığının 200'üncü yılını kutlayacak olan Yunanistan'daki askeri geçit törenine davet edilmesine rağmen, "Atina'yı ziyaret etme planı olmadığını" ifade etti.

"ATİNA, ABD SAVAŞ ARABASINA BAĞLI"

Bu gelişmlerin ardından Yunan medyası Putin'in tavrını gazetelerin ön sayfasına taşıdı. Yunan medyasında Putin'in tavrına ilişkin "Ama şimdi ne değişti? Rusya’da Yunanistan’ın duruşuyla ilgili hayal kırıklığı var mı? Unutmayalım ki Atina, Washington’a oldukça epey üs vermiş olan ABD savaş arabasına bağlı" ifadeleriyle değerlendirdi. Ta Nea gazetesi web sitesinde yayınladığı haberinde "Çıkarlar çok büyük. Jeopolitik olarak, Amerika ve Rusya arasında neredeyse doğrudan çatışmaya kadar gidebilir. Sadece Yunanistan ile sınırlı değiller" yorumları yapıldı.

DAVETLİLER ARASINDA MACRON VE PRENS CHARLES DE BULUNUYOR

Atina yönetiminin, 25 Mart Bağımsızlık Günü kutlamalarına ilişkin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in oğlu Galler Prensi Charles da yer alıyor.

Yunanistan'ın Putin hayal kırıklığı ile ilgili etiketler Rusya Yunanistan Vladimir Putin Doğu Akdeniz tören davet
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.