Yunanistan'ın ölüme ittiği 119 göçmen kurtarıldı...

Yunanistan güvenlik güçleri tarafından Türkiye karasularına itilerek ölüme terkedilen İzmir ve Muğla'da toplam 119 göçmen Türk Sahil Güvenliği tarafından kurtarıldı.

Yunanistan güvenlik güçlerinin geri kabul anlaşması, AB kararları ve uluslararası insan hakları karar ve kurallarına karşı ve insanlık dışı 'mültecileri ölüme itme' alışkanlığı sürüyor.

Yunanistan unsurları son olarak Muğla ve İzmir açıklarında uluslararası sularda tespit ettiği toplam 119 sığınmacıyı Türk karasularına iterek ölüme terketti. 

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, İzmir Dikili açıklarında lastik bot içinde bir grup sığınmacının olduğu bilgisinin üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Botu yönlendirildi.

Yunanistan'ın ölüme ittiği 119 göçmen kurtarıldı...Yunanistan'ın ölüme ittiği 119 göçmen kurtarıldı... - Resim : 2Ekipler, Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itildiği belirlenen lastik bottaki 42 sığınmacıyı kurtardı.

Yine Karaburun açıklarında da Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına geri itildiği tespit edilen lastik bottaki 40 mülteci kurtarılarak karaya çıkarıldı.

Benzer bir durum Muğla'nın Marmaris açıklarında da yaşandı. 

Yunan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk kara sularına itilen 37 sığınmacı kurtarıldı.

Sığınmacılar, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

 

Yunanistan'ın ölüme ittiği 119 göçmen kurtarıldı... ile ilgili etiketler İzmir Dikili Karaburun Marmaris Muğla Sahil güvenlik Yunanistan
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.