Yunanistan'ın göçmenlere zulmü kadın-çocuk dinlemiyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in, düzensiz göçmenler konusunda Türkiye'yi suçlamasının üzerinden bir hafta geçmedi ama Yunan unsurların geri itmeleri devam ediyor. Yunanistan'ın açık denize ittiği göçmenler arasında kadın ve çocuklar da bulunuyor.

Yunanistan’da Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel’nin ülkeye gelen sığınmacıları neden geri ittiklerine yönelik sorusuna sinirlenen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in sözlerinin üzerinden bir hafta geçmeden Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları tarafından düzensiz göçmenlerin Türk kara sularına geri itilmesi artarak devam ediyor.

Yunanistan'ın göçmenlere zulmü kadın-çocuk dinlemiyor

Sabah saatlerinde Marmaris ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bilgisini alan Türk Sahil Güvenlik ekipleri, bölgeye kurtarma botu sevk etti.

Yunanistan'ın göçmenlere zulmü kadın-çocuk dinlemiyor - Resim : 2

Gece saatlerinde yine Marmaris açıklarında lastik bot içindeki 28 düzensiz göçmen, Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları tarafından Türk kara sularına geri itildi. Türk Sahil Güvenlik ekipleri her iki kurtarma olayında aralarında kadın ve çocukların bulunduğu toplam 44 düzensiz göçmeni kurtardı.

Yakalanan 1 göçmen kaçakçısı ile ilgili ise adli işlem başlatıldı. Kurtarılan düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

İHA

Yunanistan'ın göçmenlere zulmü kadın-çocuk dinlemiyor ile ilgili etiketler Marmaris Yunanistan göçmenler geri itme Türk Sahil Güvenlik
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.