Yunanistan'ın göçmenlere sert müdahalesi sürüyor

Edirne'de sınırı geçerek Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenlere Yunan güvenlik güçlerinin sert müdahalesi sürüyor. Yunanlar göçmenlere, silah, TOMA ve gaz bombaları ile müdahale ediyor.

Yunanistan'a geçmek isteyen göçmenlerin Edirne'ye gelişleri devam ediyor.

ÇADIRDA YAŞAM 

En büyük yoğunluk ise, Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı çevresinde yaşanıyor. Burada, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 3 bin 500 göçmen, geceyi kurdukları çadırda geçiriyor, yaktıkları ateşle ısınıyor. 

SERT MÜDAHALE SÜRÜYOR

Yunanistan'ın giriş ve çıkışlara kapattığı Kastanies Sınır Kapısı ile Pazarkule Sınır Kapısı arasındaki tampon bölge ve çevresinde bulunan göçmenlere Yunanistan güvenlik güçlerinin sert müdahalesi de devam ediyor. Dün akşam saatlerinde gerçek ve plastik mermi ile ateş açan, TOMA'dan tazyikli su sıkıp, gaz bombalarıyla müdahale eden Yunan güvenlik güçleri, bugün de müdahaleyi sürdürdü.

Göçmenler, müdahaleye rağmen, bölgede sınırı geçmek için bekleyişini sürdürüyor.

(DHA)

Yunanistan'ın göçmenlere sert müdahalesi sürüyor

Yunanistan'ın göçmenlere sert müdahalesi sürüyor - Resim : 2

Yunanistan'ın göçmenlere sert müdahalesi sürüyor - Resim : 3

Yunanistan'ın göçmenlere sert müdahalesi sürüyor ile ilgili etiketler Yunanistan göçmen Yunan Mülteci silah toma
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.