Yunanistan'ın Galatasaray ayıbının arkasındaki Fenerbahçe detayı...

Galatasaray'ın Yunanistan'a sokulmaması skandalının perde arkasındaki isim olan Yunan Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias'ın geçen sezon Fenerbahçe'yi özel izinle ülkeye soktuğu iddia edildi.

Hürriyet'in Atina muhabiri Yorgo Kırbaki'nin haberine göre; Muhalefet yanlısı Efsyn gazetesi, 7 Temmuz’da manşetten duyurduğu haberde, Hardalias’ın, 21 Ekim 2020’de, Atina’da Panathinakios ile oynayacakları EuroLeague maçı Elefterios Venizelos Havaalanı’na gelen Fenerbahçe kafilesinde, 4 kişinin yüksek ateşli çıkmalarına rağmen “Geçsinler” emri verdiğini iddia etti. Gazete bu iddiasını, havaalanında görevli sivil savunma memuru ile ve amirinin, Pakistan numaralı cep telefonlarından yaptıkları mesajlaşmaya dayandırdı.

FENER'E VAR, CİM BOM'A YOK

Efsyn’e göre 21 Ekim 2020’de, Elefterios Venizelos Havaalanı'nda görevli memur ile amiri arasındaki diyalog şöyle:

- Memur: Fenerbahçe Takımı kafilesinde dört kişinin ateşi yüksek.
- Amir: Takımın geçmesine izin verin.
- Memur: Emin misiniz?
- Amir: Emir Hardalias’dan. Geçsinler

Gazete haberinde ayrıca “Panathinakos o maçı 82-68 kazandı. Ancak, 5 gün sonra, takımda 2 oyuncunun Covid testleri pozitif cıktı” diye yazdı. Yunan medyasında yer alan bu iddia üzerine, ana muhalefetteki Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA); Hardalias'ın böyle bir emir verip vermediğinin araştırılması için savcılığın soruşturma başlatmasını istedi. SYRiZA, Başbakan Miçotakis’e, Hardalias’ı görevden alması çağrısında bulundu.

Hardalias ise “Ne ben ne de bakanlıktaki yetkililer, F.Bahçe kafilesindeki 4 kişinin yüksek ateşi olduklarına dair bir bilgi aldık. FIBA ve Euroleague’in ilgili sağlık protokolleri çerçevesinde, gerekli tüm kontroller yapıldı. Haber yalan” diyerek, mahkemeye başvuracağını açıkladı. 

Yunanistan'ın Galatasaray ayıbının arkasındaki Fenerbahçe detayı...

Yunanistan'ın Galatasaray ayıbının arkasındaki Fenerbahçe detayı... ile ilgili etiketler Galatasaray Fenerbahçe Yunanistan Nikos Hardalias
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.