Yunanistan'dan yeni Doğu Akdeniz planı

Türkiye ve Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz gerilimine ilişkin her an yeni bir açıklama geliyor. Atina hükümeti, silahlı kuvvetlerin güçlendirileceğini açıklarken, konu hakkındaki planların cumartesi günü Başbakan Miçotakis tarafından duyurulacağı belirtildi. AB'den ise diyalog çağrısı geldi...

Türkiye ile Doğu Akdeniz konusunda son yılların en büyük gerilimini yaşayan Yunanistan'da hükümet, silahlı kuvvetlerini güçlendirmek için harcama yapılacağını açıkladı.

Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, "Silahlı kuvvetlerimizi güçlendirmek için müttefiklerimizle temas halindeyiz" dedi.

PLANLAR CUMARTESİ DUYURULACAK

Sözcü Petsas, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in konu ile ilgili planları Cumartesi günü duyuracağını söyledi.

Yunanistan'dan yeni Doğu Akdeniz planı

FRANSA İLE ASKERİ ANLAŞMA YAKIN

Yunan hükümeti, savaş uçakları alımı ile ilgili Fransa ile konuşulduğunu kaydetmişti. Miçotakis, Perşembe günü Korsika Adası'nda Fransa lideri Macron ile bir araya gelecek.

AB'DEN YENİ AÇIKLAMA

Öte yandan Al Jazeera'nin geçtiği habere göre; Avrupa Birliği'nden yapılan açıklamada, "Türkiye'ye, bazı AB ülkeleriyle ihtilaflı sorunları çözmesi ve Doğu Akdeniz'de istikrarı yeniden tesis etmesi için diyalog çağrısında bulunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan'dan yeni Doğu Akdeniz planı ile ilgili etiketler Türkiye Yunanistan Doğu Akdeniz Miçotakis
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.