"Ayasofya Müslümanların ibadet yerine dönüşmemelidir"

Türkiye'de geçtiğimiz haftalarda gündemde birinci madde olan Ayasofya'nın ibadete açılması tartışmasının ardından Yunanistan'dan skandal bir hamle geldi. Yunan Kültür Bakanı Lina Mendoni, UNESCO'ya bir mektup yazarak Türkiye'yi şikayet etti. Mendoni, mektubunda "Ayasofya Müslümanların ibadet yerine dönüşmemelidir" dedi.

Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni, perşembe günü UNESCO'ya Türkiye'nin Ayasofya'yı camiye dönüştürme planlarına ilişkin skandal bir mektup gönderdi.

Yunanistan'ın önemli gazetelerinden Kathimerini'nin İngilizce sitesindeki habere göre Mendoni, "Anasoyfa'nın evrensel karakterinden sapmasına izin verilmemeli ve Ayasofya Müslümanların ibadet yerine dönüşmemelidir" dedi.

Skandal mektupta Mendoni'nin Ayasofya'nın 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından insanlığa bırakıldığını söylediği kaydedildi. 

"Ayasofya Müslümanların ibadet yerine dönüşmemelidir" ile ilgili etiketler Yunanistan Yunan Ayasofya cami UNESCO Lina Mendoni kültür bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.