Yunanistan'dan Türkleri adalara çekmek için yeni hamle

Yunanistan'dan Türkleri adalara çekmek için yeni bir hamle geldi. İki ülke arasında aşı sertifikasının karşılıklı olarak tanınması ve iki doz aşı olanların karşılıklı olarak seyahat edebilecekleri konusunda anlaşma sağlandı. Bu durum turizmde adaları ihya eden Türkleri çekmek için yapılmış bir hamle olarak yorumlandı.

Koronavirüs salgını sürecinde turizmden gelir elde edemeyen Yunanistan, adalara Türkleri çekmek için yeni bir hamleye imza attı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, aşı sertifikasının karşılıklı olarak tanınması ve iki doz aşı olan vatandaşların karşılıklı olarak iki ülkeyi ziyaret edebileceklerini söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün dostum ve mevkidaşım Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte iki ülke arasındaki bütün konulara ilişkin bir görüş alışverişinde bulunma fırsatı bulduk. Sadece ikili ilişkileri değil, Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkileri konusunu da tartışma fırsatı bulduk. Tabi ki birçok konuda fikir ayrılıklarımız, pozisyon farklılıklarımız var Yunanistan ve Türkiye olarak. Bugünkü görüşmemizin amacı, bir ilk anlaşma sürecini başlatmaktı. Eğer bu mümkün olabilirse daha sonra da aşamalı olarak zaman içerisinde bir normalleşme yönünde ilerlemek istiyoruz. Bu çerçevede ekonomik iş birliği program listesi üzerinde anlaşma sağlandı. Yine Covid-19 aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınması konusunda anlaşmaya vardık. Her iki ülke vatandaşları da aşı olmuş vatandaşlar ya da test sonuçları negatif olan vatandaşlar, karşılıklı olarak iki ülkeyi ziyaret edebilecekler. Sevgili dostum Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Efes’in dünkü başarısı nedeniyle seni yine tebrik etmek istiyorum.”

Yunanistan'dan Türkleri adalara çekmek için yeni hamle

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: OLUMLU ADIMLARI ÖZELLİKLE TURİZMDE ARTTIRMAK İSTİYORUZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise basın toplantısında yaptığı açıklamada Daha önce Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan ile benzer anlaşmalar yaptığına dikkat çekere, Yunanistan ile olumlu adımlar atmak istediklerini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“Nikos Dendias’ın da söylediği gibi bugün Covid-19 aşılarının karşılıklı tanınması kararını aldık. Bu konuda hem Türkiye hem Yunanistan farklı ülkelerle anlaşmaya ya da mutabakata varmıştı. Biz de daha önce yine AB üyesi olan Macaristan ve Bulgaristan ile ayrıca Sırbistan ile karşılıklı anlaşmaya varmıştık. Ben inanıyorum ki bugün vardığımız mutabakat, karşılıklı olarak turizm sektörümüze olumlu etki yapacaktır. Bu olumlu adımları önümüzdeki süreçte, özellikle turizm iş birliği konusunda artırmak istiyoruz”

Yunanistan'dan Türkleri adalara çekmek için yeni hamle ile ilgili etiketler Yunanistan Türkiye turizm Mevlüt Çavuşoğlu anlaşma Dendias
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.