Yunanistan'dan skandal talep: Türkiye'ye gönderilsinler

Yunanistan'dan AB Sahil Güvenlik ve Sınır Ajansı'na skandal bir talep gitti. Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis adalarda bulunan bin 908 sığınmacının acilen Türkiye'ye gönderilsini istedi.

Ege adalarındaki mülteci kamplarında bin 908 düzensiz göçmen bulunan Yunanistan, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği Sahil Güvenlik ve Sınır Ajansı'na mektup yazdı. "Göçmenler acilen Türkiye'ye gönderilsin" dedi. Haberi duyuran Yunanistan Göç ve İltica Bakanlığı oldu.

Bakan Notis Mitarakis'in imzasının bulunduğu mektupta, koronavirüs salgını nedeniyle 15 Mart 2020’de durdurulan iade sürecinin yeniden başlatılmasının istendiği belirtildi. Mektupta, Yunanistan’da koronavirüs denetimlerinin hızla yapıldığı ve iltica başvuruları reddedilenlerin işlemlerinin hızlandırıldığı öne sürüldü. Başvuruları reddedilenlerin iade sürecinin yeniden başlatılması için güvenli ortamın oluştuğu savunuldu.

Yunan Bakan Mitarakis, yasa dışı göç ve geri kabullerde Türkiye'nin çabalarını güçlendirmesini beklediklerini kaydetti. Yeni oluşturulacak göç ve iltica anlaşmasında ortak bir mekanizma ve geri kabuller için yasal donanımın güvence altına alınmasının Avrupa için öncelikli önem taşıdığını ifade etti.

 

Yunanistan'dan skandal talep: Türkiye'ye gönderilsinler ile ilgili etiketler Yunanistan Sığınmacı Adalar Türkiye Avrupa Birliği
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.