Yunanistan'dan skandal davranış! PCR testi kabul edilmeyen Galatasaray geri döndü

Olympiakos ile oynanacak hazırlık maçı için Yunanistan'a uçan Galatasaray, havalimanında şoke oldu. PCR testlerini kabul etmeyen Yunan yetkililerin sorun çıkarması nedeniyle sarı kırmızılılar havalimanında 2 saat bekletildi. Yeni test istenen Galatasaray ekibi, İstanbul'a dönüş işlemlerini başlattı.

Galatasaray, Olympiakos ile oynanacak hazırlık maçı için Yunanistan'a uçmuştu. Yunan görevliler, bir gün önce yapılan PCR testlerini kabul etmeyince kriz çıktı. Yunan yetkililerin 2 saat havalimanında beklettiği Galatasaray ekibi, havalimanında yaşanan olaylarından dolayı İstanbul'a dönüş işlemlerini başlattı.

Süper Lig 2021-2022 sezonu hazırlıkları için ayarlanan özel maçta Olympiakos ile karşılaşacak olan Galatasaray Yunanistan'a gitti. Havalimanında sarı kırmızılıların dün yapılan PCR testleri kabul edilmedi. Yunan görevliler Galatasaray ekibinden yeni test yapılmasını istedi. Yaşananlar üzerine çok sinirlenen Fatih Terim ve Galatasaray yönetimi rest çekti.

Galatasaray, Olympiakos ile hazırlık maçı oynamak için gittiği Yunanistan'da havalimanında yaşanan olaylarından dolayı İstanbul'a dönüş işlemlerini başlattı.

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

İstanbul'a dönüş kararı alan Galatasaray şu açıklamayı yayımladı:

"Dostluk havasında bir hazırlık maçı oynamak için gittiğimiz Atina'da, bugün yaşanan olayla birlikte bir Türk takımına karşı net bir ayrımcılık yapılmıştır. Türkiye ve Yunanistan arasındaki mutat diplomatik uygulama dışına çıkılarak zaten uluslararası alanda 72 saat geçerli PCR testleri kabul edilmemiş, yeni test istenmiş, teknik direktörümüz Sayın Fatih Terim ve bazı oyuncularımızın test için yapıcı davranmaları ve ilgili işlemleri yapmalarına rağmen son derece yakışıksız, hatta küstahça bir üslupla davranılmış, çıkarılan zorluklar artarak devam etmiştir. Yunan gümrük personeli ve emniyet güçlerinin bu tavır, uygulama ve davranışını asla kabul etmiyoruz.

Türk bayrağını büyük gururla formasında taşıyan, Avrupa'da Türkiye'yi defalarca temsil eden Galatasaray, ilk kez böyle bir saygısızlığa maruz kalmıştır.

Yönetim Kurulu olarak, hocamızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda takımımızın derhal geri dönmesi kararını almış bulunuyoruz. Yapılan bu insan haklarına aykırı muamele için Yunan makam ve yetkililerinden ülkemiz adına özür bekliyoruz.

Bu süre zarfında olayın ilk anından itibaren bizleri yalnız bırakmayan, kafilemizle irtibatta olan, sorunu dostane ve diplomatik yollarla çözmeye çalışan, başta Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere, tüm Türkiye Cumhuriyeti Devlet Kurum ve yetkililerine teşekkür ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yunanistan'dan skandal davranış! PCR testi kabul edilmeyen Galatasaray geri döndüYunanistan'dan skandal davranış! PCR testi kabul edilmeyen Galatasaray geri döndü - Resim : 2

Yunanistan'dan skandal davranış! PCR testi kabul edilmeyen Galatasaray geri döndü - Resim : 3

Yunanistan'dan skandal davranış! PCR testi kabul edilmeyen Galatasaray geri döndü - Resim : 4

Yunanistan'dan skandal davranış! PCR testi kabul edilmeyen Galatasaray geri döndü - Resim : 5

Yunanistan'dan skandal davranış! PCR testi kabul edilmeyen Galatasaray geri döndü - Resim : 6

Yunanistan'dan skandal davranış! PCR testi kabul edilmeyen Galatasaray geri döndü - Resim : 7

Yunanistan'dan skandal davranış! PCR testi kabul edilmeyen Galatasaray geri döndü - Resim : 8

Yunanistan'dan skandal davranış! PCR testi kabul edilmeyen Galatasaray geri döndü ile ilgili etiketler Galatasaray Yunanistan Olympiakos PCR testi kriz
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.