Yunanistan'dan sınırda skandal hamle: Meriç Nehri kıyısına hendek kazıyorlar

Ege Denizi'nde adaları hukuksuz bir şekilde silahlandıra Yunanistan'dan skandal bir hamle geldi. Yunan güçlerinin Meriç Nehri kıyısında hendek kazmaya başladığı öğrenildi. Yunanistan, tanksavar hendekleri olası saldırılara karşı Türkiye sınırından geçişleri engellemek için kazıyor.

Türkiye-Yunanistan gerilimi giderek tırmanırken; Atina, askeri hareketlilik ve sıcak çatışma ihtimaliyle hazırlığa geçti. Yunanistan, Ege ve Doğu Akdeniz'deki provokatif hareketlerine Türkiye'yle sınır olan Meriç Nehri kıyısını da ekledi. Bölgeye çok sayıda iş makinesi sevk
edilirken, geniş kapsamlı bir hareketlilik yaşandığı gözlendi.

Ege'de adaların silahsızlandırılmasını bozan Yunanistan, günlerdir Türkiye'yi tahrik ediyor. Bu tahrike karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan'ı uyararak, "Kendine gel. Türkiye adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendine tanıdığı hakları kullanmaktan geri durmayacaktır" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Artık benim için Miçotakis yok!” açıklaması ise, Yunanistan’ı şok etti, kamuoyundaki tehdit algısını yükseltti.

YUNANİSTAN MERİÇ NEHRİNE HENDEK KAZIYOR

Karşılıklı sert açıklamalar sürerken, sahada da hareketlilik gözlendi. Yunan medyasına göre sınır hattını oluşturan Meriç nehri kıyısına tanksavar hendekler kazılmaya başlandığını bildirildi.

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri Meriç sınır hattının Sofulu köyü bölgesindeki çalışmalarına son dönemde hız verdi. Tanksavar hendekler Türkiye-Yunanistan kara sınırının 135 kilometresini kapsıyor. Genişliği 32, derinliği 7 metre.

AMAÇ, OLASI BİR ÇATIŞMA HALİNDE TÜRK KARA KUVVETLERİNİ ENGELLEMEK

Bölgede onlarca askeri araç ve iş makinası çalışıyor. Proje 2010 yılında planlanmıştı, ancak yapımına yeni başlandı. Tanksavar hendeklerin kısa sürede tamamlanması bekleniyor. Yunanistan'ın amacı sıcak çatışmada Türkiye'den Yunanistan'a olası geçişlerin engellenmesi.

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Yunanistan’ı bölgede barış ve güvenlik için birlikte çalışmaya ve aralarındaki ayrılıkları diplomatik yoldan çözmeye çağırdı.

Yapılan açıklamada "NATO müttefiklerimiz Yunanistan ve Türkiye’yi bölgede barış ve güvenliğin muhafazası için birlikte çalışmaya ve aralarındaki görüş ayrılıklarına diplomatik yoldan çözümler üretmeye teşvik etmeyi sürdürüyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yunanistan'dan sınırda skandal hamle: Meriç Nehri kıyısına hendek kazıyorlar ile ilgili etiketler Yunanistan Hendek meriç nehri
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.