Yunanistan'dan salgına karşı yeni karar: Aşısızlara ücretli olacak

Yunanistan'da koronavirüs salgınına karşı yeni bir önlem kararı alındı. Sağlık Bakanlığı, aşılama çalışmalarına hız verilmesi ve Delta varyantının önüne geçmek için aşı olmayanlardan PCR testi için ücret alınacağını açıkladı. PCR testinin ücretinin 10 euro olacağı bildirildi.

Yunanistan’da aşılama çalışmalarına hız kazandırmak ve Delta varyantının yayılmasını önlemek amacıyla alınan yeni önlem açıklandı.

Ülkede alınan kararla aşı olmayan kişiler için loronavirüs testlerinin ücretsiz uygulanmasının sonlandırılacağı bildirildi.

13 Eylül'de yürürlüğe girecek olan yeni önlemler kapsamında, aşılanmamış kişilerin mesleklerine bağlı olarak haftada bir veya iki kez test yaptırma zorunluluğu oluşacağı bildirilirken, maaş ortalaması bin 100 euro olan ülkede test ücretlerinin 10 euro olacağı aktarıldı.

Yetkililer, 11 milyonluk ülkede yaklaşık altı milyon insanın en az bir doz koronavirüs aşısı olduğunu, ancak yeterli bağışıklığa ulaşmak için bir milyon kişinin daha aşı olmasının gerektiğini vurguladı.

Sağlık Bakanı Vassilis Kikilias, "Geçen yıl sonbahar aylarının aksine, bu sonbaharda herkes aşılanabilir" derken, "koronavirüsle yaşıyor muyuz yoksa Rus ruleti mi oynuyoruz?" diye konuştu. Kikilias, aşılı kişiler için ücretsiz testlerin devam edeceğini söyledi.

Yunanistan’da ilk koronavirüs salgınının görüldüğü Şubat 2020’den bu yana virüs nedeniyle 13 bin 422 kişi hayatını kaybetti.

Yunanistan'dan salgına karşı yeni karar: Aşısızlara ücretli olacak ile ilgili etiketler Yunanistan PCR testi aşı delta varyantı ücret
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.