Yunanistan'dan, Meriç'te öldürdükleri Türk hakkında pişkin açıklama!

Meriç'te, sınırın Yunanistan tarafından açılan ateşle katledilen Mehmet Durgun isimli Türk vatandaşının ardından Ankara, Yunanistan'a nota vermiş, sorumluların yakalanmasını istemişti. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Polis Teşkilatı ve Yunan medyasından peş peşe pişkin açıklamalar geldi. Yunanistan, sorumluluk alması bir yana 'ateş edildiğini' bile reddetti, 'Sınırlarını korumak Türkiye'nin yükümlülüğüdür' açıklamasını yaptı.

Yunan tarafından açılan maganda ateşi ile Edirne'de Meriç nehri kenarında Mehmet Durgun adında bir Türk vatandaşının öldürülmesi, gergin olan iki ülke ilişkilerinde baskı yaratmış durumda. 

Yunanistan'dan, Meriç'te öldürdükleri Türk hakkında pişkin açıklama!

Yunanistan'a Ankara'nın verdiği notanın ardından pişkin bir yanıt geldi. 

YUNANİSTAN SORUMLULUK KABUL ETMİYOR

Yunan Dışişleri Bakanlığı, Mehmet Durgun’un Meriç’te öldürülmesi üzerine, Türk Dışişleri Bakanlığı’nın verdiği notanın içeriğini tümüyle reddettiğini açıkladı. Açıklamada “Yunan maslahatgüzar, Türkiye’nin kendi sınırlarını korumakla yükümlü olduğunu, insan kaçakçıluğı ve yasa dışı göçe izin vermemesi gerektiğini de söyledi” denildi.

Yunan Polis Teşkilatı (ELAS) ise “Yunan kuvvetleri, Meriç’de meydana geldiği ileri sürülen olaya karışmamıştır” açıklaması yaptı.

Yunan medyası da bölgede yapılan tahkikatlar sonucu, Meriç’te Yunan tarafından ateş açılmadığının tespit edildiğini öne sürdü. 

ÖLDÜRÜLEN TÜRK İÇİN NOTA VERİLMİŞTİ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Mehmet Durgun’un Yunan tarafından sivil giyimli şahıslarla ateş açılarak öldürülmesi nedeniyle Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı dün Dışişleri Bakanlığı’na davet edildi.

YUNANİSTAN'DAN TEDBİR ALINMASI İSTENMİŞTİ

Yunan maslahatgüzara iletilen protesto notasında, olayın soruşturularak sonucu hakkında Türkiye’ye bilgi verilmesi, katil veya katillerin yakalanarak cezalandırılması, benzer olayın bir daha tekrarının yaşanmaması için gereken tedbirlerin alınması istendi. Ayrıca olayın mağdurları ile ailelerinin tazminat haklarının saklı tutulduğu da vurgulandı.

 

Kaynak: Yorgo Kirbaki, Uğur Ergan - Hürriyet Gazetesi

 

Yunanistan'dan, Meriç'te öldürdükleri Türk hakkında pişkin açıklama! ile ilgili etiketler Meriç Edirne Yunanistan Nota mehmet dursun mermi vuruldu katliam katledildi Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.