Yunanistan'dan kaçak göçmenlere insanlık dışı müdahale: Elektrik verip Türkiye'ye geri ittiler

Türkiye üzerinden yasa dışı yollarla Avrupa'ya geçmeye çalışan göçmenlere Yunanistan'ın yaptığı insanlık dışı müdahalelere bir yenisi daha eklendi. Bir grup Faslı kaçak göçmeni yakalayan Yunanistan güvenlik güçleri, darp edip elektrik verdikten sonra Türkiye'ye geri itti. Türkiye sınırında köylüler tarafından bulunan göçmenlere, giyecek ve yiyecek verildi.

Edirne'de yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçen bir grup Faslı göçmen, Yunan güvenlik güçlerince darp edildi. Raşit Hamid "Yunanistan'da bizi yakaladılar ve dövdüler. Vücudumuza elektrik verdiler sonra bizi Türkiye'ye geri attılar. Geri attıklarında üzerimizde hiç kıyafet yoktu" dedi.

Yunanistan'dan kaçak göçmenlere insanlık dışı müdahale: Elektrik verip Türkiye'ye geri ittiler

Edirne'den Avrupa ülkelerine gitmek için yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçen bir grup Faslı göçmen, Yunan güvenlik güçlerine yakalandı. İddiaya göre, Yunan güvenlik güçleri, göçmenleri dövüp şok cihazıyla vücutlarına elektrik verdi. Daha sonra kıyafetlerini aldıkları göçmenleri Türkiye'ye tarafına zorla gönderildi. Türkiye sınırında köylüler tarafından bulunan göçmenlere, giyecek ve yiyecek verildi.

Yunanistan'dan kaçak göçmenlere insanlık dışı müdahale: Elektrik verip Türkiye'ye geri ittiler - Resim : 2

Çıplak ayaklarla İstanbul'a geri gitmeye çalışan göçmenlerden Fas uyruklu Raşit Hamid, Yunan sınır güvenlik güçlerinin şiddetine maruz kaldıklarını söyledi.

Yunanistan'dan kaçak göçmenlere insanlık dışı müdahale: Elektrik verip Türkiye'ye geri ittiler - Resim : 3

Kendileri gibi yaklaşık 200 kişinin de şiddete uğradığını söyleyen Hamid, "Yunanistan'da bizi yakaladılar ve dövdüler. Vücudumuza elektrik verdiler sonra bizi Türkiye'ye geri attılar. Geri attıklarında üzerimizde hiç kıyafet yoktu. Üzerimizdeki kıyafetlerin hepsini köyden verdiler. Şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi. Göçmenler, Edirne'den İstanbul'a gitmek üzere ayrıldı.

Yunanistan'dan kaçak göçmenlere insanlık dışı müdahale: Elektrik verip Türkiye'ye geri ittiler ile ilgili etiketler Edirne Yunanistan göçmen Elektrik
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.