Yunanistan'dan gülümseten savunma hamlesi: Otomatik bariyer!

Yunanistan'da medyanın da davet edildiği ilginç bir askeri tören gündem oldu. Yunan ordusu, Yunan Genelkurmayı'nın Papagou üssünün giriş ve çıkışlarına otomatik bariyer aldı. Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros'un da katıldığı büyük açılışta, bu 'önemli ve kritik' projenin detayları uzun uzun vurgulandı. Üstelik bir de gösteri yapıldı...

Yunanistan'ın savunma alanındaki gülümseten hamlesi, büyük bir törenle açıldı. 

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros'un huzurunda düzenlenen tören ile Salı sabahı Genelkurmay binasının "Papagou" üssünün "Merkez Kapı Bariyer Sistemi"nin açılışı yapıldı.

Merkezi Kapı Bariyer Sistemi (GEETHA) Başkanı'nın konuşmasında vurguladığı gibi, bu otomatik kapının yapımına yıllar önce "Papagou" üssüne protestocu vatandaşların yasadışı ve şiddetli bir şekilde girmesinin ardından karar verilmişti, şimdi tamamlandı.

GEETHA Başkanı ise yaptığı konuşmada bunun 'çok önemli' bir proje olduğunu iddia etti.

Başkan açıklamalarında, "Bu önemli ve sembolik bir projedir, çünkü  Papagou Üssünden giriş-çıkışların hem Merkez Kapıda hem de diğer kapıda mutlak güvenlik kontrolüne yönelik iradeyi sağladığı için, aynı zamanda yenilikçi. Tüm kampın güvenlik güçlerinin 24 saat boyunca her zaman hem maksatların hem de devriyelerin tam güvenlik kontrolüne sahip olmasını sağlayan Kontrol Odası, bunun yanı sıra esas olarak bu ve kampın tüm elektronik izleme ve kontrol araçları, buna şimdi birkaç yıl önce esas olarak bir sorun yaratan dronların yasadışı girişi için kampın üzerindeki hava sahasının kontrolünü ekledi. Artık tüm bunlar geçmişte kaldı, çünkü dronelar sadece izlenmekle kalmıyorlar, aynı zamanda güvenlik nedenleriyle etkisiz hale getirilebiliyorlar." ifadelerini kullandı.

Merkez Kapının yenilenmesinin açılışında bir de gösterisi yapıldı... 

 

SuperHaber | Cengiz Büyükuncu

Kaynak: Έθνος Gazetesi (Yunanistan)

 

Yunanistan'dan gülümseten savunma hamlesi: Otomatik bariyer! ile ilgili etiketler Yunanistan Ordu bariyer otomatik kapı açılış tören savunma hayırlı olsun

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.