Yunanistan'dan AB'ye 'Türkiye'ye yaptırım' ısrarı

Yunanistan, 10 Aralık'ta düzenlenecek olan AB Liderler Zirvesi'nin ana gündeminin "Türkiye'ye yaptırım" olmasını istiyor. Atina'nın Türkiye'ye yaptırım yolu açılmaması halinde zirvede hiçbir ortak açıklamayı kabul etmeyeceği iddia edildi. Josep Borrell ise "AB'de Türkiye'ye yaptırım konusunda isteksiz olan ülkeler var" açıklamasını yaparken, Yunan basını da Türkiye'ye uygulanması muhtemel yaptırımları açıkladı.

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz gerilimi, yeniden Avrupa Birliği liderler Zirvesi'nde masaya yatırılacak.

Yunanistan son zirvede başarılı olamadı ancak Fransa ve Güney Kıbrıs'ın desteğiyle Türkiye'ye yaptırım uygulanması için AB üyesi ülkelere şantaj uygulamaya başladı.

Bloomberg'in iddiasına göre Atina, Türkiye'ye yaptırım yolu açılmaması halinde "hiçbir ortak açıklamayı" kabul etmeme kararı aldı.

YAPTIRIMA KARŞI ÇIKAN ÜLKELER VAR

Avrupa Birliği içerisinde Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olan ülkeler, yaptırım çağrılarına sıcak bakmıyor. İspanya, Macaristan, Malta ve Almanya gibi ülkeler bugüne kadar Yunanistan'ın yaptırım çağrılarını reddetti.

Euronews'e konuşan Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de "AB'de Türkiye'ye yaptırım konusunda isteksiz olan ülkeler var" açıklamasını yaptı.

YUNAN BASINI: YAPTIRIM LİSTESİ HAZIR

Öte yandan Yunanistan basını, Avrupa Birliği'nin Doğu Akdeniz nedeniyle Türkiye'ye karşı 10-11 Aralık'taki zirvede ele alacağı yaptırımların listesinin hazır olduğunu öne sürdü. Ülkenin en eski gazetelerinden Estia'ya göre, listede seyahat sınırlaması ve ek vergi maddeleri bulunuyor. Silah ambargosunun olmadığı belirtilen haberde, Almanya'nın yaptırımlara karşı olduğu, böyle bir adımın "sadece Doğu Akdeniz'deki gerilimin yeniden tırmanması halinde" atılması için bastırdığı vurgulandı.

Yunanistan'dan AB'ye 'Türkiye'ye yaptırım' ısrarı ile ilgili etiketler Yunanistan Yaptırım ab liderler zirvesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.