Kiriakos Velopoulos: Tek kurşun atmadan Ege'nin yarısını kaybediyoruz

Yunanistan Parlamentosu üyesi Kiriakos Velopoulos, ülkesinin Türkiye'ye karşı tavizler verdiğini iddia edip, ''Tek kurşun bile atmadan Ege'nin yarısını kaybediyoruz. Görüşmelerde Türkler istiyor, bizimkiler veriyor'' ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz gerilimi sonlandırmak maksadıyla görüşme kararı aldı. Görüşmelere ilişkin Yunanistan Parlamentosu'nda söz alan Kiriakos Velopoulos, Atina'nın Ankara karşısında kabul edilemez tavizler verdiğini iddia etti.

İki ülke arasındaki görüşmelere değinen Velopoulos, ''Hükümetimiz büyük bir ikilem içinde.'' diyerek, görüşme iddialarını yalanlayıp aynı gün görüşmelerin başladığını ifade etti.

"GÖRÜŞMELERİNİ TÜRKİYE'DEN DUYMAK NE BÜYÜK AŞAĞILANMA"

Keşif görüşmelerine ilişkin duyurunun Türkiye Dışişleri Bakanı tarafından yapıldığını vurgulayan Velopoulos, ''Bir telefon araması ve biraz baskı. Bu hükümet bu kadar mı? Peki keşif görüşmelerine gideceğimizi kim duyurdu? Bu büyük bir rezillik ve aşağılanma'' ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İSTİYOR BİZ DE VERİYORUZ"

Sözlerine yaptırım talepleriyle devam eden Velopoulos, ''Yaptırımlar konusu bitti ve bay Petsas yaptırımların ısıracağını söylüyordu ancak hiçbir şey olmadı. Türklerle müzakere noktasına geliyoruz ve işte büyük kahkaha, yeni demokrasi (iktidar partisi) müzakerenin fena olmadığını söylüyor.

Hayır şu an tartışmak kötü, belirli bir gündem olmadan tartışmak kötü. Diğer taraf Oruç Reis ile seyahat ederken kötü çünkü ne konuşabiliriz? Size ne olacağını söyleyeceğim, taraflar bir masaya oturuyor, bir taraf iddialarını sunuyor, kağıda kaydediliyor, Yunanistan kabul ediyor. Türkiye diyor ki, askerden arındırma 25. meridyen, ortak sömürü istiyorum. İstiyorlar ve biz de veriyoruz. Bizim taraf kötü öğrenci gibi boş kağıt verecek çünkü hiçbir şey iddia etmiyoruz.'' diyerek sözlerini noktaladı.

Kiriakos Velopoulos: Tek kurşun atmadan Ege'nin yarısını kaybediyoruz ile ilgili etiketler Yunanistan Yunan Türkiye Kiriakos Velopoulos Parlamento
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.