Yunanistan'da rantı paylaşamayan PKK'lılar ve FETÖ'cüler birbirine girdi: Atina'da silahlar konuştu

Türkiye'den Yunanistan'a kaçan PKK'lılar ve FETÖ'cüler ülkedeki rantı paylaşamayınca birbirine girdi. Ülkedeki insan ve uyuşturucu kaçakçılığı rantını paylamayan teröristler arasında Atina'da çatışmalar çıktı. 2 gün üst üste yaşanan çatışmalarda 1 kişi ölürken 1 kişi de yaralandı. PKK'lılar ve FETÖ'cüler arasındaki çatışmaların geçen yıl başladığı öğrenildi.

Beslediği teröristler Yunanistan’a kaos olarak geri döndü. Ülkede uyuşturucu ve insan kaçakçılığını ele geçiren FETÖ ve PKK, rant paylaşımında anlaşamayınca Atina’da silahlar konuştu. Atina’da iki gün üst üste yaşanan silahlı hesaplaşmada 1 kişi öldü, bir kişi de ağır yaralandı.

İLK ÇATIŞMA GEÇTİĞİMİZ YIL

10 binden fazla FETÖ’cü ile yüzlerce PKK’lıya ev sahipliği yapan Yunanistan’daki çatışmanın temeli bir yıl öncesine dayanıyor. Yunanistan’da insan ve uyuşturucu kaçakçılığını eline geçiren FETÖ ve PKK, rantı paylaşamayınca geçtiğimiz yıl eylül ayında silahlar patladı. 5 Eylül’de Pire’nin Paşalimanı sahilinde, 7 Ekim’de Atina yakınlarındaki Anavisos kasabasında grup arasında silahlı çatışma yaşandı.

Yunanistan'da rantı paylaşamayan PKK'lılar ve FETÖ'cüler birbirine girdi: Atina'da silahlar konuştu

UYUŞTURUCU RANTINI PAYLAŞAMADILAR

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Türkiye vatandaşı 6 kişinin yaralandığı çatışmada 1 PKK’lı gözaltına alındı, PKK ve FETÖ üyesi 5 kişi ise kayıplara karıştı. Olayı araştıran Yunan makamları çatışmaların uyuşturucu rantını paylaşamayan FETÖ ve PKK üyeleri arasında yaşandığını açıkladı. Ancak hesaplaşma burada bitmedi. Geçtiğimiz hafta silahlar bir kez daha patladı. Cuma günü öğleden sonra Atina’da Vathis Meydanı’nda bir kafede silahlı çatışma yaşandı. Buradaki saldırıda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 1 kişi ağır yaralandı.

14 KURŞUNLA İNFAZ

Cumartesi gecesi bir saldırı daha düzenlendi. Bu kez Atina yakınlarındaki Petralona bölgesinde Akın O. isimli bir kişi sokakta pusuya düşürüldü. Başından ve göğsünden 14 kurşun yiyen Akın O. olay yerinde öldü. Akın O.'nun üzerinden biri 29 yaşında olduğunu gösteren Türkiye Cumhuriyeti kimliği, diğeri 22 yaşında olduğunu gösteren Bulgaristan kimliği çıktı. Ayrıca Akın O.’nun 2 ay önce de uyuşturucu taşımaktan dolayı gözaltına alındığı öğrenildi.

Yunanistan'da rantı paylaşamayan PKK'lılar ve FETÖ'cüler birbirine girdi: Atina'da silahlar konuştu - Resim : 2

‘FETÖ ÜYESİYİM’ DİYE İLTİCA İSTEMİŞ

Çatışmaya katılan gruptakilerden birinin daha önce ‘FETÖ üyesiyim’ diyerek, Yunan makamlarına iltica başvurusunda bulunduğu tespit edildi. Çatışmaya katılanlardan bazılarının PKK’lı olduğu, kavganın sebebinin uyuşturucu ve insan kaçakçılığından elde edilen paranın paylaşımı olduğu belirtiyor. 1985 yılından beri Atina’daki Lavrion Kampı’nda binlerce teröristi yetiştirip Türkiye’ye yollayan Yunanistan, 15 Temmuz’dan sonra da 10 binden fazla FETÖ’cüye vatan oldu.

Yunanistan'da rantı paylaşamayan PKK'lılar ve FETÖ'cüler birbirine girdi: Atina'da silahlar konuştu ile ilgili etiketler FETÖ PKK Yunanistan Atina Çatışma rant
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.