Yunanistan'da büyük yangın: Dağlarda mahsur kalanlar var! Bölge tahliye ediliyor!

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarındaki Glyfada ve Voula kentlerinde bir trafonun patlaması nedeniyle başlayan orman yangınları şehrin kenar mahallerine dayandı, bazı evler yandı. İki kentin tahliyesine başlandı.

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında Glyfada ve Voula kentleri arasındaki ormanlık alanda bugün öğle saatlerinde başlayan yangın şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla yayıldı.

Yunanistan’da büyük yangın! Tahliyeler başladı - Resim: 3

60'a yakın arazöz, sekiz uçak, 6 helikopter ve 300'e yakın orman işçisinin müdahale ettiği yangın için Atina'dan sivil toplum örgütleri bölgeye sevk edildi.

Voula kentinin dış mahallerine ulaşan alevler 4 evi yaktı. Voula ve Gyfala kentlerinde elektrikler tamamen kesildi, onlarca yol yangın nedeni ile ulaşıma kapandı.

Yunanistan’da büyük yangın! Tahliyeler başladı - Resim: 7

DAĞLARDA MAHSUR KALANLAR VAR

Mahsur kalanların kurtarılması için askeriye ve arama kurtarma ekiplerinin yoğun mücadele verdiği bazı vatandaşların ormanlık alanda mahsur kaldığı belirtildi.

Glyfada belediye başkanı Yorgo Papanikolaou yaptığı açıklamada yangının Voula kentindeki Metsovou Caddesi’nin sonunda, Ymittos dağının eteğindeki bir trafonun patlamasından kaynaklandığını söyledi.

Bölgede iki hafta içerisinde üç yangın meydana geldiğini ve alevlerin Panorame kentine doğru ilerlediği belirtildi.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ederken bölgeye askeri ekiplerin sevk edildiği belirtildi.

ACİLEN BÖLGEYİ TERK EDİN

Yunanistan’daki dev yangından çarpıcı fotoğraflar gelmeye başladı, yanan ev ve iş yeri sayısının arttığı belirtildi.

Bu arada Voula ve Glyfada kentlerine bağlı itfaiye ekipleri bölgedeki köy ve mahallelerde bulunan vatandaşlara cep telefonlarına mesaj atarak “Acilen bölgeyi terk edin, bulunduğunuz yerden ayrılın, beklemeyin” dedi. Yangının kontrol altına alınamadığı belirtildi.

Yunanistan'da büyük yangın: Dağlarda mahsur kalanlar var! Bölge tahliye ediliyor! ile ilgili etiketler Atina Yunanistan Yangın patlama tahliye trafo
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.