Yunanistan'da alevler bir türlü kontrol altına alınamıyor!

Yunanistan’da geçtiğimiz haftadan bu yana devam eden orman yangınları kontrol altına alınamıyor. Yangınlara ilişkin açıklamalarda bulunan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Yerleşim bölgelerine yakın ormanlık bölgelerinde bu yaz çıkan yangınlar şimdiye kadar görülmemiş bir kabus gibi" dedi.

Yunanistan’da birçok noktada 11 gündür devam eden orman yangınlarının büyük bölümü tüm çabalara rağmen kontrol altına alınamıyor.

İçerisinde başkent Atina’nın yer aldığı Attika bölgesinin kuzey kesimleri ve Eğriboz Yarımadası ile Mora Yarımadası'ndaki yangınlar yer yer yeniden alevlenirken; ülke genelindeki yangınlarda en az 500 bin dönümlük ormanlık alan ve tarım arazisiyle yüzlerce ev ve iş yeri kül oldu, çok sayıda araç kullanılamaz hale geldi.

"ACİL YARDIM" ÇAĞRISI

İstiea bölgesindeki yerleşim birimlerinden televizyonlardaki canlı yayınlara bağlananlar, evlerinin yandığını belirterek yetkililere "acil yardım" çağrısında bulundu.

Yunan Sahil Güvenlik Sözcüsü Nikos Kokkalas, Eğriboz’da 6 gündür devam eden yangınlarda kıyı şeridinde mahsur kalan 2 binin üzerinde kişinin sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldığını aktardı.

Yunanistan'da alevler bir türlü kontrol altına alınamıyor!

"GÖRÜLMEMİŞ BİR KABUS"

BBC Türkçe'nin haberine göre, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ülkedeki orman yangınları için "kabus gibi bir yaz" açıklamasında bulundu. Miçotakis, "Yerleşim bölgelerine yakın ormanlık bölgelerinde bu yaz çıkan yangınlar şimdiye kadar görülmemiş bir kabus gibi" dedi.

"KİMSE YOK SONUMUZ YAKIN"

Adanın kuzeyindeki İstiaia'nın Belediye Başkanı Giannis Kotzias'ın Yunan basınına yaptığı açıklamada "Sonumuz yakın. Artık çok geç. Alan yok oldu. Yanmamıza izin verdiler. Tek başımıza kaldık. Uçak, helikopter, itfaiyeci yok. Devletin yaptığı ayıp. Tek yaptığı tahliye mesajları göndermek" şeklinde konuştu.

Yunanistan'da alevler bir türlü kontrol altına alınamıyor! ile ilgili etiketler Yunanistan Yangın Kiriakos Miçotakis Orman Yangını yunan başbakan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.