Yunanistan'a turist olarak gidecekler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir

Galatasaray futbol takımı Olympiakos ile hazırlık maçı yapmak amacıylauçtuğu Yunanistan'da PCR testi kabul edilmediği gerekçesiyle havalimanında 2 saat bekletildi. Yunanistan'a turist olarak gitmek isteyenler bu olaydan sonra havalimanında başlarına neler geleceğini merak etmeye başladı. Türkiye'den Yunanistan'a gideceklerin şu şartları yerine getirmesi gerekiyor...

Galatasaray futbol takımı Olympiakos ile hazırlık maçı yapmak amacıyla bugün Yunanistan'a uçtu. Kafilenin PCR testini kabul etmeyerek futbolcuları ve yöneticileri havalimanında 2 saat bekleten Yunan yetkililer ekipten yeni testler istemişti.

Yunanistan'a turist olarak gitmek isteyenler bu olaydan sonra havalimanında başlarına neler geleceğini merak etmeye başladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün son olarak 8 Temmuz 2021 tarihinde güncellediği Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Ülkelere Giriş Tablosu'na göre Türkiye'den Yunanistan'a gideceklerin şu şartları yerine getirmesi gerekiyor:

"8 Temmuz 2021'e kadar girişin yasak olduğu Yunanistan artık ülkeye girişte 12 yaş altı hariç yolculardan 72 saat içinde yapılmış COVID-19 negatif test sonucu veya en son dozu 14 gün yapılmış aşı sertifikası veya en erken 2 ay en geç 9 ay içinde iyileştiğini gösteren antijen testi sertifikası istiyor. Ayrıca .travel.gov.gr adresinde bulunan Passenger Location Form doldurulma zorunluluğu da var."


TÜRKİYE VE YUNANSİTAN ANLAŞMIŞTI

Türkiye ile Yunanistan, Mayıs ayında yapılan anlaşma ile Covid-19 aşılarını karşılıklı olarak tanıma konusunda mütabakata varmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunan mevkidaşı Nikos Dendias, Atina’da yaptıkları ortak basın toplantısında iki ülkenin uygulamadaki Covid-19 aşılarını tanıma konusunda karşılıklı olarak anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Yunanistan ve Türkiye vatandaşları, mevcut Covid-19 aşılarını vurulmaları veya negatif Covid-19 testi almaları halinde her iki ülke arasında seyahat edebilecekti.

YUNANİSTAN'IN TAVRI ANLAŞILAMADI

Öte yandan iki ülke arasındaki anlaşmaya ve uluslararası alanda 72 saat geçerli PCR testlerine rağmen Yunanistan'ın Galatasaray kafilesine yönelik tutumu anlaşılamadı. Galatasaray camiası ve Türk devlet yetkilileri olaya büyük tepki gösterdi.

 

 

 

Yunanistan'a turist olarak gidecekler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir ile ilgili etiketler Yunanistan Türkiye seyahat şartları pcr koronavirüs salgını covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.