'Yunanistan Türkiye ile olumlu gündeme istekli'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunan mevkidaşı Nikos Dendias'ın dün kameralar önünde yaşadığı gerginlik sonrası Yunanistan'dan açıklama geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Başbakan Kiryakos Miçotakis liderliğindeki hükümet olumlu bir gündemi destekleme konusunda isteklidir." denildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı Nikos Dendias'ın dün Ankara'da gerçekleştirdiği, oldukça gergin geçen zirvenin yankıları devam ediyor.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki sorunları ele almak ve diyaloğu devam ettirmek amacıyla yapılan görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Dendias'ın provokatif sözleri sonrası tartışma çıkmış, Çavuşoğlu Yunan bakana sert sözlerle yanıt vermişti.

"ANLAŞMAZLIK HALEN VAR"

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan tansiyonun yükseldiği toplantı sonrası açıklama geldi.

'Yunanistan Türkiye ile olumlu gündeme istekli'

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Başbakan Kiryakos Miçotakis liderliğindeki hükümet olumlu bir gündemi destekleme konusunda isteklidir" denilerek, Yunanistan'ın "özellikle ekonomik olmak üzere çeşitli işbirlikleri yapmaya" istekli olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Anlaşmazlıklar vardı ve hala var. Uluslararası hukuka bağlıyız" denildi.

'Yunanistan Türkiye ile olumlu gündeme istekli' ile ilgili etiketler Yunanistan Mevlüt Çavuşoğlu yunan bakan Dendias
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.