‘YUNANİSTAN FETÖ KAMPI OLDU, ORADAN SALDIRIYORLAR!’

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında...

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, Yunanistan’ın Türkiye aleyhindeki provokasyonlarını masaya yatırdı.

ŞENER: YUNANİSTAN, PKK VE FETÖ’YE MAŞALIK YAPIYOR!

Nedim Şener, “Benim kastettiğim nefsi müdafaa. Türk milleti, hakkını arayan, hiçbir suç işlemeyen, hiçbir yasa dışı iş yapmayan bir ülke olarak savaşı en ateşli olduğu anda bile ahlakıyla yürütüyor. İran ile tarihsel olarak husumeti olmasına rağmen ilişkisini sürdürmeyi başarıyor. Yunanistan ile de. Anadolu topraklarını işgal eden İngilizlerin maşalığını yapan Yunanistan idi. Türkler onlar ile mücadeleyi de kendi ahlaki ve hukuki çerçevesinde yaptı. Hiçbir ülkenin toprağında gözü olmayan, kadim toprağın erdemle yönetilebileceğini gösteren ulustur. Amerikan emperyalizmi 15 Temmuz’dan itibaren üzerinde kontrolünü kaybettiği Türkiye’yi hedef alıyor. Sembol olarak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçmiş, onun üzerinden saldırı yapıyor. Bunu yaparken kullandığı maşası da PKK, FETÖ ve Yunanistan. Dedeağaç’tan Girit’e kadar 20 yerde üs kurmuşlar, bize karşı yığmaya çalışıyorlar. Yunanistan da buna maşalık yapıyor. FETÖ elebaşının İngilizce kitabının çevirisinin yayınlanması ve bir anlamda Türkiye’ye verilen bir mesaj. Yunanistan ebedi düşmanlığını hiç unutmuyor. 1980’li yılların başında PKK Lawrence kampını açarak, DHKP-C’yi oraya açarak, ASALA teröristlerine açarak gösterdi. Şimdi de FETÖ’cülere açmış. Yunanistan topraklarını açık hava Lawrence kampına çevirdi. Yunanistan bu kadar Türk gemilerini taciz ediyor, aykırı açıklamalar yapıyor, Ege’de ve Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi yok sayıyor, Akdeniz’den tamamen silmek için değişik numaralar yapıyor, bizim araştırma ve savaş gemilerimi hukuken orada bulunması gerekirken taciz ediyor… Bunlara etkili  bir karşılık vermek gerekiyor. Türklere dokunmanın bir bedeli olduğunu bilmesi gerekiyor. 31 büyükelçimiz Asala tarafından şehit edilmiş, 53 vatandaşımızla beraber… Oslo Katliamı’nı yapana kadar Asala, terör örgütü olarak tanınmadı bile. Yunanistan, topraklarını terör örgütlerine açmış. Kendi karasularında gelip gemileri taciz ediyor ve biz sadece kınıyoruz. Ben de diyorum ki; Türklere dokunmanın bir bedeli olmalı. ABD, İsrail böyle mi yapıyor? O ABD, CIA, Mossad diyorlar. Biz hukuk çerçevesinde ne yapılması gerekiyorsa bunu yapmalıyız. FETÖ elebaşının yayınlanmasıyla ilgili en üst düzey tepki vermeliyiz. Yunanistan, FETÖ’cülerin kampı oldu. Orası Türkiye’den kaçtıkları değil, Türkiye’ye saldırdıkları topraklar. ABD, silahlı kuvvetleriyle ortaya yerleşerek git gide gücünü büyütüyor. Bir de bunun var. Bu da FETÖ eliyle anlaşılıyor ki Türkiye’ye saldırı yapılacak. Şu ana kadar bir mücadele verildi. Bu yeni durumun analizi yapılıp tedbirlerin alınması gerekiyor.” sözlerini kullandı.

‘YUNANİSTAN FETÖ KAMPI OLDU, ORADAN SALDIRIYORLAR!’

YARAR: KINAMANIN ÖTESİNE GEÇECEK FONKSİYONLAR UYGULANMALI!

Mete Yarar, “Geçmişteki olayları hep bir hesaplaşma olarak algılıyorsunuz. Geçmişteki yanlışları bulup bu yanlışların neden yapıldığına dair cevaplarını arıyoruz. O zamankiler eksik yaptılar demiyoruz. Her dönemin konjonktürel yapısı vardır. Bunun dışında başka faktörler de var.  Bu kısıtların dışında dışarıdan etki eden konular var. Türkiye’de MİT’e dış operasyon yetkisi 2014 yılında verildi. Düşünebiliyor musunuz bir istihbarat teşkilatınız var ama dış operasyon yapma yetkiniz yok. Dünyada böyle bir istihbarat teşkilatı gördünüz mü? Dünyanın o döneminde en önemli istihbarat teşkilatını kuruyorsunuz, Teşkilat-ı Mahsusa basit bir kuruluş değildir. Birçok yabancı servis ilk kuruldukları dönemde Teşkilat-ı Mahsusa’nın çalışma prensiplerini araştırma yaparak kuruluyor. Bir istihbarat ekolünden de geliyorsunuz. 1950’lilerden başlayan sürecin içinde içinize kapanan, zaman zaman NATO’ya güveninizi ve istihbaratınız teslim eden bir durumdasınız. Birisi Türkiye dış operasyonlar dairesi elemanları almaya başladığında kanun çıktığında NATO’daki toplantılarda ‘Neden operasyon yetkisi verdiniz?’ diye soru soruyorlardı. O günden itibaren nelerin değiştiğine bakarsanız, 7 yıl gibi kısa bir sürede MİT daha önceki Hibrit savaşın yapabilecek kabiliyetlerini geliştirdi. Gemi meselesinde reflekslerin kuvvetli olmasını, Lazkiye’de yaptığının hukuken, diplomaside ve diğerlerinde bir bedeli olmalı. Kınamanın ötesine geçecek fonksiyonlar hayata geçirilmeli. Yoluna devam etmekle ilgili en önemli örnek, devlet savunma sanayiini geliştiriyor, ordusunu modernize ediyor ve ekonomisini büyütüyor. Biz yolumuza devam ediyor. Yapılanları topluma anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz." dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

‘YUNANİSTAN FETÖ KAMPI OLDU, ORADAN SALDIRIYORLAR!’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına Yunanistan provokasyon

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.