Yunanistan diken üstünde: Türkiye'nin Kıbrıs'taki SİHA üssü Akdeniz jeopolitiğini değiştirebilir

Türkiye'nin Kıbrıs'ta kurduğu SİHA Üssü, Yunan basınında kendine yer buldu. Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Doğu Akdeniz'deki jeopolitik dengeleri altüst edecek olan bu gelişme sonrası Yunanistan diken üstünde.

Türkiye yakın zaman önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Geçitkale'ye SİHA üssü kurdu. Dünyanın en iyilerinden biri olarak uluslararası kabul gören ve kendi tasarımımız olan Bayraktar TB-2, Akıncı, Aksungur, Anka gibi SİHA'lar üretmeye başlayan Türkiye'nin özgüveni geri geldi. Yerli imkanlarla yapılan yüksek teknoloji SİHA'larımızın dost ve müttefik ülkelere tarafımızdan satışı da artarak devam ediyor. 

GEÇİTKALE SİHA ÜSSÜ

Bu gelişmeler olurken Türkiye yakın zaman önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Geçitkale'ye bir SİHA üssü kurdu. Bu vasıtayla Türk SİHA'ları hem Kuzey Afrika hem de Doğu Akdeniz'e komşu Orta Doğu ülkelerine artık direkt olarak entegre olabiliyor.

Doğu Akdeniz'de haklarımızı gasp etme yönünde maksimalist bir dış siyaset gütmeyi seçen komşumuz Yunanistan ise SİHA'lardan sonra özellikle Kıbrıs'taki Türk SİHA üssünün tüm bölgedeki dengeleri değiştireceğini görüyor. 

'JEOPOLİTİK DENGELERİ DEĞİŞTİRME POTANSİYELİNE SAHİP'

Yunan basını (SIPress)'nın haberinde kurduğumuz SİHA üssü için şöyle söyleniyor:

"Türkiye'nin Kıbrıs'ta kurduğu SİHA üssü jeopolitik dengeleri değiştirme potansiyeline sahip. Türkiye'nin bu adımı; Suriye, Lübnan, Mısır ve İsrail'in hava sahasına ulaşabileceği anlamına geliyor..."

Kıbrıs'taki Türk SİHA üssü Yunan basınında birkaç gün önce de gündem olmuştu.

Yunanistan diken üstünde: Türkiye'nin Kıbrıs'taki SİHA üssü Akdeniz jeopolitiğini değiştirebilir

Yunanistan diken üstünde: Türkiye'nin Kıbrıs'taki SİHA üssü Akdeniz jeopolitiğini değiştirebilir ile ilgili etiketler Kıbrıs SİHA Yunanistan geçitkale hava üssü geçitkale
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.