Yunanistan batmamaya çalışıyor: Ege'de adaları satılığa çıkardılar!

Yunanistan 2021 yılındaki ödemelerini yapabilmek için Ege Denizi'ndeki 6 adet adasını satılığa çıkardı! Bazıları Türk sınırına yakın mesafede olan hem stratejik hem de güzel adaların fiyatları ise 2 milyon Euro civarında. Türkler dahil her uyruktan yatırımcı, adalara sahip olabiliyor.

Atina yönetimi, 2009'dan beri boğuştuğu ekonomik krizle mücadelesine devam edebilmek için şaşırtan bir hamle gerçekeştirdi. Planlara göre Yunanistan'ın 2021 yılında birçok ödeme yapması gerekiyor. Yunan ekonomisi, ülkenin Avrupa Birliği ile yaptığı ekonomik ve By-Pass anlaşmalarla deyim yerindeyse makinaya bağlı bir yaşam sürdürüyor. 

ATİNA BATMAMAK İÇİN SON KOZUNU KULLANIYOR

Aldıklarıın karşılığını verebilmek için nakit arayışına giren Yunanistan, bazıları çok kritik konumlarda bulunan 6 adet adasını satışa çıkardı. 

Daha önce 2015 ve 2017 yıllarında da pek çok adayı satışa çıkartan Atina yönetimi, yine aynı yöntemi kullanarak ülkeye yeterli nakit akışını sağlamayı planlıyor.

Yunanistan batmamaya çalışıyor: Ege'de adaları satılığa çıkardılar!

YUNANİSTAN, ADALARINI 2 MİLYON DOLARA SATIYOR

Yunanistan merkezli Greek City Times'dan Natalie Martin tarafından kaleme alınan haberde aktarılan bilgilere göre Yunanistan, Türkiye ile olan deniz sınırına çok yakın mesafede bulunan adaların da yer aldığı 'Satılık Yunan Adaları' listesinde irili ufaklı 6 adanın satışa çıkarıldığını duyurdu. 

Satışa çıkarılan adalar arasında Türkiye sınırının yakınındaki İskiri yakınlarındaki Rinia adası dikkat çekiyor.

Küçük adaların satış fiyatının 2 buçuk milyon euro kadar olduğu ifade edildi.

Yunanistan batmamaya çalışıyor: Ege'de adaları satılığa çıkardılar! - Resim : 2

SATIŞTA UYRUK FARKI GÖZETİLMİYOR: TÜRKLER SATIN ALABİLİR

Satın alma noktasında açıklanan şartlar ise dikkat çekici. Satın alacak olan kişinin milliyetinin herhangi bir önem teşkil etmediğinin açıklanan şartlartlar arasında altı çizildi.

Satışa çıkartılan 6 ada şu şekilde:

1. Rinia Adası

2. Aziz Athanasios

3. Trinity Adası

4. Nissos Makri

5. Kato Antikeri Adası

6. Strogillo Adası

 

 

Kaynak: Greek City Times

Yunanistan batmamaya çalışıyor: Ege'de adaları satılığa çıkardılar! ile ilgili etiketler Yunanistan Ege ada satış ekonomik kriz nakit 2021 satılık
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.