Yunanistan Başbakanı Miçotakis yine haddini aştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a akıl verdi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Bence Erdoğan, Neo-Osmanlı emellerini bırakıp Türk ekonomisini canlandırmaya çalışmalı" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a akıl vermeye çalıştı.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Amerikan televizyonu CNN International'e mülakat verdi.

Julia Chatterley'in sunduğu programa bağlanan Miçotakis, Türkiye'yi hedef alan ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı; Neo-Osmanlı revizyonistçiliğiyle suçlayan Yunan Başbakan, NATO ve AB'nin bölgede yeni bir istikrarsızlık istemeyeceğini kaydetti.

"BENCE ERDOĞAN, ÖNCE TÜRK EKONOMİSİNİ CANLANDIRMALI"

Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı sorumlu davrandığını ve Yunan-Türk ilişkilerinin tek çerçevesinin uluslararası hukuk olduğunu belirten Miçotakis, "Son aylarda Türkiye'den gelen ciddi zorluklarla karşı karşıyayız. Bence Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neo-Osmanlı emellerini ön plana çıkarmaya çalışmak yerine, Türk ekonomisini canlandırmaya çalışsaydı; vatandaşlarına bir iyilik yapmış olurdu. Her halükarda ulusal egemenliğimizi ve egemenlik haklarımızı savunacağım, bu pazarlık konusu değil" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis yine haddini aştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a akıl verdi

GERİLİMİ ARTAN TÜRK-YUNAN İLİŞKİLERİ

Diyalog zeminin oluşmasından sonra Yunan tarafının hamleleriyle Türkiye-Yunanistan hattında gerilim yeniden artmıştı. Miçotakis'in ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef alması ve F-16 tedarikinin engellenmesi için lobi çalışması yürütmesi; Ankara'yı kızdırmıştı. Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı için "Artık benim için Miçotakis diye biri yok" derken, Miçotakis ise; "İletişimi kesen taraf biz olmayacağız" cevabını vermişti.

Daha sonra iki ülke başkentleri arasında gerilim; karşılıklı açıklamalarla zirveye çıkmıştı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis yine haddini aştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a akıl verdi ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis cnn ınternational
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.