Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile görüştü. Doğu Akdeniz'deki gerginliğin sebebi olarak Türkiye'yi gösteren Miçotakis, ABD'ye şikayetlerde bulundu.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris bir araya geldi. İkili, Almanya'da düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı kapsamında görüştü.

Görüşmede Miçotakis, Doğu Akdeniz'de adaları silahlandırarak ve çeşitli ihlallerde bulunarak gerilimi tırmandıran tarafın Yunanistan olduğu gerçeğini gizlemeye çalıştı.

Kathimeri'nin Yunan hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Miçotakis, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler hakkında Harris'e bilgi verdi.

TÜRKİYE'Yİ PROVOKASYON YAPMAKLA SUÇLADI

Yunanistan Başbakanı, Türkiye'yi suçlamaya kalkarak, "Bölgede Türk provokasyonunun artması nedeniyle istikrarın bozulma riskine" dikkat çekti ve ABD'ye şikayette bulunmaya çalıştı.

Ayrıca, iki ülke arasında savunma alanında daha yakın iş birliği ve Ukrayna meselesi de görüşmede gündeme geldi.

ABD Başkan Yardımcısı ile görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Kiryakos Miçotakis, "Kamala Harris ile harika bir görüş alışverişi yaptık. Yunanistan-ABD ilişkisi, uzun dostluk ve iş birliği tarihimizin en iyi seviyesinde." ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti ile ilgili etiketler Türkiye Doğu Akdeniz Miçotakis Kamala Harris
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.