Yunanistan alev alev! Eğriboz Adası'nda 6 gündür süren yangınlar durdurulamıyor

Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangınları 6 gündür devam ediyor. Kontrol altına alınamayan yangınlara 17 uçak ve helikopter ile müdahale ediliyor. Karadan ise 260 Yunan itfaiyeci ve 89 araç ile Ukrayna ve Romanya'dan 200'ün üzerinde itfaiyeci destek oluyor.

Yunanistan’ın en büyük ikinci adası olan Eğriboz’da 6 gündür süren orman yangınları kontrol altına alınamıyor.

Sivil Savunma ve Kriz Yönetim Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias yaptığı açıklamada, "Önümüzde zor bir akşam, başka bir zor gece var" dedi. "Eğriboz'da biri kuzeyde, diğeri güneyde olmak üzere iki büyük yangın cephemiz var" diyen Hardalias, kuvvetli rüzgarların kuzeydeki yangını sahil köylerine doğru ittiğini belirtti. Hardalias, Eğriboz’daki yangınlara 17 uçak ve helikopterle müdahale edildiğini açıkladı.

Yunanistan alev alev! Eğriboz Adası'nda 6 gündür süren yangınlar durdurulamıyor

Eğriboz’daki yangına karadan ise yaklaşık 260 Yunan itfaiyeci ve 89 araç ile Ukrayna ve Romanya'dan 200'ün üzerinde itfaiyeci müdahale ediyor.

Başkenti Atina’nın da içinde bulunduğu Attika bölgesindeki yangına da değinen Hardalias, "Atina'yı kapsayan Attika'daki durum daha iyi ancak alevlenme tehlikesinden korkuyoruz" dedi. Yunanistan’daki yangınlarda şu ana kadar 2 kişi hayatını kaybetti.

Yunanistan alev alev! Eğriboz Adası'nda 6 gündür süren yangınlar durdurulamıyor - Resim : 2


“HORTUMLARDAN GELEN SU ALEVLERE ULAŞMADAN BUHARLAŞIYORDU"

İtfaiye yetkilisi Eleftheros Typos basına verdiği demeçte, Eğriboz’da çıkan yangınların ısısının çok yüksek olduğunu ifade ederek, "Hortumlardan ve uçaklardan gelen sular alevlere ulaşmadan buharlaşıyordu" dedi.

Yunanistan alev alev! Eğriboz Adası'nda 6 gündür süren yangınlar durdurulamıyor - Resim : 3

“DAHA FAZLA UÇAK İSTEYECEK GÜCÜM KALMADI"

Adada yer alan Mantoudi'nin Belediye Başkanı Giorgos Tsapourniotis, "Daha fazla uçak isteyecek gücüm kalmadı. Bu duruma dayanamıyorum. Birçok köyün kurtarılmasının tek nedeni, gençlerin tahliye emirlerini dikkate almaması ve yangınları evlerinden uzak tutmak için mücadele etmesidir” dedi.

Yunanistan alev alev! Eğriboz Adası'nda 6 gündür süren yangınlar durdurulamıyor - Resim : 4

"DEVLET YOK"

26 yaşındaki ada sakinin Yannis Selimi, "Devlet yok. İnsanlar giderse köyler kesinlikle yanar. Önümüzdeki 40 yıl boyunca işsiz kalacağız ve kışın bizi koruyan ormanlar olmadan selden boğulacağız” dedi.

Yunanistan alev alev! Eğriboz Adası'nda 6 gündür süren yangınlar durdurulamıyor - Resim : 5

“BU DRAMA NE KADAR SÜRECEK?"

Ana muhalefetteki Syriza Partisinin lideri Alexis Tsipras sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, hükümetin yangınlarla mücadelesini eleştirerek, "Kuzey Eğriboz art arda altıncı gün yanıyor. Yerel yönetim ve bölge sakinleri umutsuzca yalnız olduklarını, karada veya havada yeterli güç olmadığını ve tek önlemin tahliyeler olduğunu haykırıyor. Bir yönetim planı var mı? Bu drama ne kadar sürecek?" diye sordu.

İHA

Yunanistan alev alev! Eğriboz Adası'nda 6 gündür süren yangınlar durdurulamıyor ile ilgili etiketler Yunanistan eğriboz adası orman yangınları

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.