Yunanistan 18 tane savaş uçağı alıyor

Yunanistan'ın Fransa'dan 18 tane Rafale tipi savaş uçağı almaya hazırlandığı öğrenildi. Yunan basınının güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberinde, tarafların uçak alımı için yapılan görüşmelerde bir hayli ilerleme kaydettiği belirtildi.

Yunan basınının haberine göre Yunanistan Fransa'dan 18 adet Rafale tipi savaş uçağı almaya hazırlanıyor. Edinilen bilgiye göre, taraflar görüşmelerde bir hayli ilerleme kaydetti.

8 UÇAK HİBE EDİLECEK

Buna göre, 18 uçağın 8'i Yunanistan'a hibe edilecek. Hibe edilecek uçakların ise Libya'daki el Vatiyye Hava Üssü'nde görev yapmış olan uçaklar olduğu belirtiliyor.

Haberde, diğer 10 uçak için ise Yunanistan'ın üretici firmaya sipariş vereceği bildiriliyor. Ancak ilgili firmanın, Mısır'ın halihazırda bulunan 20 siparişi ile birlikte toplam 30 adet Rafale tipi savaş uçağını kısa zamanda üretmesinin zor olması nedeniyle siparişin bir kısmının ertelenmesi için Mısır ile görüşme yapılması söz konusu.

HENÜZ RESMİ AÇIKLAMA YOK

Mısır'ın 20 adetlik siparişinin yarısının Yunanistan'a verilmesi, böylelikle her iki ülkeye de teslimatın bir an evvel yapılması, Mısır'ın kalan siparişinin ise daha sonra teslim edilmesi gündemde.

Taraflardan konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz yok. Ancak resmi açıklamanın 2020 içerisinde yapılması bekleniyor.

Yunanistan 18 tane savaş uçağı alıyor ile ilgili etiketler Fransa Yunanistan savaş uçağı uçak siparişi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.