Yunan'ın skandal Türkiye talebine ret

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayiotopulos, Türkiye'nin Almanya'dan sipariş ettiği 6 adet Reis sınıfı (214) denizaltının verilmemesi ya da teslimatın geciktirilmesini istedi. Almanya ise bu talebe ‘nein’ (hayır) yanıtını verdi.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki meşru varlığına karşı çıkan ve ciddi bir silahlanma sürecine girişen Yunanistan hükümeti, Fransa'dan Rafale savaş uçakları atın almış, ABD'den ise F-25 talebinde bulunmuştu.

Doğu Akdeniz ve Ege'de Türkiye'ye karşı üstünlük kurma çabasında olan Yunanistan, Türkiye'nin de diğer ülkelerden satın aldığı silah sistemlerine engel olmanın peşinde. Doğu Akdeniz'deki Oruç Reis krizinin ardından harekete geçen Başbakan Kiriakos Miçotakis, Avrupa Birliği Zirvesi'nde Türkiye'ye silah ambargosu uygulanması talebini dile getirmiş ancak destek görememişti

Yunanistandan skandal bir talep daha geldi ve yine hüsranla sonuçlandı. 

'TÜRKİYE'YE DENİZALTI VERMEYİN YA DA GECİKTİRİN'

Hürriyet'ten Yorgo Kırbaki'nin, Proto Thema gazetesinden aktardığı habere göre: Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayiotopulos çarşamba günü telekonferans ile görüştüğü Alman mevkidaşından, Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz’de AB üyesi Yunanistan’a karşı kullanabileceğini belirterek, denizaltıların Türkiye’ye verilmemesini ya da en azından teslimatın geciktirilmesini istedi.

Karrenbauer ise, Alman Thyssen firmasının Türkiye ile yıllar önce anlaşma imzaladığını belirterek, üretim programının durdurulması ya da teslimatta herhangi bir gecikmenin söz konusu olamayacağını söyledi.

Yunan Deniz Kuvvetleri’nde, Almanya’dan alınan 4 adet Reis sınıfı denizaltı bulunuyor.

RAFALE'LARI ALDILAR, HEDEF F-35

Yunanistan, Fransa'dan 2,3 milyar euro karşılığında satın alacağı 18 Rafale savaş uçağı için bu ülkeyle anlaşma imzaladı. Atina yönetimi "Rafale alan Avrupa'daki ilk ülke" olurken, Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle'un şubat sonunda bir Yunan fırkateyni eşliğinde Doğu Akdeniz'e geleceğini ifade etti. Öte yandan Yunan Savunma Bakanı Panagiotopoulos, ülkesinin er ya da geç 5. nesil bir savaş uçağı alacağını söyleyerek, "Er ya da geç, 5. nesil savaş uçakları F-35'ler ile ilgili görüşmelere başlayacağız. Daha fazla Rafale da alabiliriz. Halihazırda 18 adet Rafale'ın satın alınması, güç dengesini yeniden değiştirecek. İlk Rafale yaz aylarında gelecek" ifadelerini kullanmıştı.

Yunan'ın skandal Türkiye talebine ret ile ilgili etiketler Yunanistan Türkiye Denizaltı Almanya Doğu Akdeniz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.