Yunan'ın gözü Bakan Akar'ın açıklamalarında! Basında geniş yer buldu

Ege'den sonra Doğu Akdeniz ve Libya'da karşı karşıya gelen Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerilim sürerken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın son açıklamaları Yunan Kathimerini gazetesinde de kendine yer buldu. Yunanistan Bakan Akar'ın açıklamalarını yakından takip etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Lozan Anlaşması'nın bir gereği olarak Ege'deki adaların silahsızlandırılması çağrısını yinelediğini belirten Yunan basını, aynı zamanda Türkiye'nin hava sahası konusunda da talepleri olduğun farkında. 

SADECE HAKLARIMIZI KORUYORUZ, ADALET BUNUN NERESİNDE?

'Yunanistan'ın 6 mil olan karasularının üzerinde 10 millik bir hava sahasına sahip olmasını da eleştiren Akar, 'Sadece haklarımızı koruyoruz.' dedi. 

Akar'ın Hürriyet'e verdiği röportajdan 'Taleplerimizi uluslararası hukuk temelinde oluşturuyoruz. Lozan Anlaşması ne diyor? Adaları silahlandıramazsınız. Ama gördüğünüz gibi silahlandırdılar.' sözleri de Kathimerini'de Yunan kamuoyuna sunuldu. 

Kathimerini Gazetesinde ayrıca Türkiye'nin Libya ile yaptığı münhasır ekonomik bölge anlaşması ve uluslararası hukuk ile alay etmeye çabalayan bir karikatür yayınlandı. 

İşte o karikatür:

Yunan'ın gözü Bakan Akar'ın açıklamalarında! Basında geniş yer buldu

 

Yunan'ın gözü Bakan Akar'ın açıklamalarında! Basında geniş yer buldu - Resim : 2

 

 

Yunan'ın gözü Bakan Akar'ın açıklamalarında! Basında geniş yer buldu ile ilgili etiketler Hulusi Akar Ege Doğu Akdeniz Adalar Kathimerini Lozan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.