Yunan'dan Erdoğan'a küstah sözler!

Dün yinelenen İstanbul seçiminin kazananı CHP adayı Ekrem İmamoğlu oldu. 31 Mart seçimlerinde "İstanbul'u fetheden Yunan" manşetleri atan Yunan basını, bu kez de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan "Sultan'a tokat", "Erdoğan halktan veto yedi" tarzı başlıklar attı.

İstanbul'da 23 Haziran'da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini Millet İttifakı adayı CHP'li Ekrem İmamoğlu kazandı. 31 Mart'ta "İstanbul'u fetheden Yunan" manşetleri atan Yunan basını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için küstah ifadeler kullandı.

ERDOĞAN DÜŞMANLIĞININ GÖZLERİNİ NASIL DÖNDÜRDÜĞÜNÜN İTİRAFI GİBİ SÖZLER

Yunanistan devlet televizyonu ERT, ikinci kez yapılan seçimlerde Ekrem İmamoğlu'nun kesin şekilde kazandığını ve başarısını tekrarladığı yorumuna yer verdi. Kanal ayrıca İmamoğlu'nun Atatürk'ün Cumhuriyet Halk Partisi adayı olduğunu, milliyetçi İYİ Parti ile Kürtlerin siyasi kanadı HDP'nin birbirlerine düşman olmalarına rağmen Erdoğan'a karşı birleşerek CHP adayına destek verdiğini yazdı.

TA NEA'DAN ERDOĞAN İÇİN ALÇAK MANŞET: SULTAN'A TOKAT

Ülkenin çok tirajlı gazetelerinden Ta Nea seçim sonuçlarını "Sultan'a tokat, İmamoğlu tekrar kazandı" manşetiyle duyurdu. Haberde Erdoğan ve politikalarının bir kez daha demokrat adayı karşısında yenilgiye uğradığı, Ekrem İmamoğlu'nun pazar günü yapılan seçimleri rakibi Binali Yıldırım'a karşı çok büyük bir farkla kazandığını belirtildi.

"İMAMOĞLU'NDAN TERTEMİZ GALİBİYET"

Ethnos Gazetesi ise attığı başlıkta "İmamoğlu İstanbul'da tertemiz bir galibiyet kazandı" dedi. Haberde CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun Türkiye'nin en büyük şehrinde büyük bir galibiyet elde ettiğini ve Türk medyasının dahi halkın sabaha kadar süren coşkusuna karşı irkildiği ifade edildi. Bunun yanında muhalif gazetelerin Türkiye'deki siyasi arenanın değişmeye başladığını yazdığı belirtildi.

YUNANİSTAN DEVLET AJANSI'NDAN SKANDAL MANŞET

Devlet kurumu Atina Haber Ajansı ise Türk muhalefetinin Erdoğan'a önemli bir mağlubiyet yaşattığını ve İmamoğlu'nun ikinci kez seçimlerden zaferle ayrıldığını aktardı. Ajans bunun yanında merkez sağda duran ve İslami değerleri ön plana çıkaran AK Parti'nin politikalarının artık "halk tarafından kabul görmediği" yorumunu yaptı.

MARAŞ KARARI İÇLERİNE OTURDU

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 45 yıldır kapalı olan Maraş kentinde envanter çalışması yapılması hakkında önemli bir karar almıştı.

Şimdilerde hayalet şehir olarak anılan Maraş, Akdeniz'in Las Vegas'ı olarak biliniyordu. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararıyla, hem yerleşime hem de iskâna kapatılmıştı. Maraş'ta 1974 öncesinde, oteller ve eğlence merkezleri vardı. Rum turizminin yüzde 58'i bu bölgedeydi. Kentin eski haline dönmesi için yaklaşık 10 milyar dolarlık yatırım yapılması öngörülüyor.

Rum kesimi ise bu karara şiddetle karşı çıkıyor.

Yunan'dan Erdoğan'a küstah sözler! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Ekrem İmamoğlu Yunan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.