Yunan yönetimi acil toplandı: İşte Atina'da Türkiye ile ilgili konuşulan 3 senaryo

Türkiye'nin Ege'deki krize karşı kararlı duruşu sürerken bu durum Atina cephesinde paniğe neden oluyor. Dün yapılan MGK toplantısı sonrası yapılan açıklamanın Yunanistan'daki etkileri ortaya çıktı. Yunan basınına yansıyan son bilgilere göre Atina'da yapılan acil toplantıda 3 senaryo konuşuldu.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim, Yunanistan'ın yaptığı Ege ihlalleri sonrası iyice artmış durumda. Türkiye'den gelen kararlı duruşun ardından Yunanistan dün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu'na (MGK) gözünü çevirdi.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Uluslararası hukuk ve antlaşmalardan kaynaklanan yükümlülüklerine riayet etmeye yönelik çağrılarımıza rağmen hukuk dışı uygulamalarından vazgeçmeyen Yunanistan'ın bilhassa son dönemde artan kışkırtıcı eylemleri tüm ayrıntılarıyla ele alınmıştır." sözlerine yer verildi.

YUNANİSTAN'DA 3 SENARYO GÜNDEMDE

MGK açıklamalarını değerlendiren Yunan basını, Atina yönetiminin bir değerlendirmede bulunduğunu ifade etti. Basında yer alan haberlere göre, Atina daha önce 2020 yılındaki Oruç Reis krizine vurgu yaparak kullandığı 'sıcak yaz' tanımını bu defa 'sıcak bir bölüm' olarak önümüzdeki yıla yaydı. Yunan gazetesi Ta Nea Yunan yönetiminin Türkiye için 3 senaryosu olduğunu ifade etti.

Sabah gazetesinin derlediği habere göre, bu Yunanistan'ın uluslararası alanda Türkiye'yi ilk şikayet edişi değil. Geçtiğimiz aylarda Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, uluslararası alanda gittiği toplantılarda sıklıkla Türkiye'yi şikayet etmişti. Nitekim Miçotakis, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardında da Avrupa Birliği (AB) ile NATO'ya güvendiğini dile getirmişti.

FRANSA'NIN MÜDAHALESİNE GÜVENİYORLAR

Yunanistan'ın güvendiği bir diğer nokta ise Fransa'nın müdahalesi. Yunan basını haberinde Fransa ile Yunanistan'ın Ege'de başlattığı ortak tatbikatın Türkiye'nin açıklamaları nedeniyle çok doğru bir zamana denk geldiğine dikkat çekti.

Yunanistan'ın güvendiği bir diğer durum ise adalar üzerindeki hakimiyet hakkı. Yunan basını, Dışişleri Bakanlığı'nın daha öncelerinde Yunanistan'ın Ege adaları üzerindeki egemenliğinin tartışılmaz olduğunu ilan ettiğini hatırlatarak, burada bir sözde Türk saldırganlığı olduğunu ilan etti. Bu nedenle Atina yönetimi, uluslararası alanda haklı çıkacağına inanıyor.

Ancak adalar meselesinin temelinde Türk saldırganlığı değil, Yunanistan'ın Lozan ve Paris antlaşmalarını ihlal ederek adaları silahlandırması ve hukuka aykırı bir şekilde Ege'de tatbikat yapması yatıyor.

Yunan yönetimi acil toplandı: İşte Atina'da Türkiye ile ilgili konuşulan 3 senaryo ile ilgili etiketler Yunanistan Türkiye senaryo
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.