YUNAN SUDAN ÇIKMIŞ BALIĞA DÖNER!

SuperHaber programcısı - Gazeteci Metehan Demir ile SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan, Doğu Akdeniz’de yaşanan son gelişmeleri konuştu…

Doğu Akdeniz’de sular iyiden iyiye ısındı. Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan deniz yetki alanlarının sınırlandırılması ilişkin gayrimeşru anlaşmaya Ankara en sert şekilde tepki verirken, Türkiye yeni bir NAVTEX ilan etti. 

Oruç Reis'in yürüteceği sismik araştırmalarla ilgili olarak ilan edilen yeni NAVTEX, 23 Ağustos'a kadar geçerli olacak ve Oruç Reis gemisi, Ataman ve Cengiz Han isimli gemilerle birlikte Doğu Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında daha önce ilan edilen bölgede sismik çalışmalarını yürütecek. 

“TÜRKİYE BİR HAMLEYLE YUNANİSTAN’I ORTADA BIRAKABİLİR”

Gerilimin arttığı bölgedeki karşılıklı hamleleri değerlendiren Metehan Demir, “Herkes aracı olurken Yunanistan sözünü tutmadı ve Mısır ile bir anlaşma yaptı. Yunanistan, Mısır, Türkiye ekseninde ilginç gelişmeler yaşanabilir. Mısır, Yunanistan ile bir imza atmış olmasına rağmen gönlünün hala Türkiye ile yapılacak bir anlaşmadan yana olduğunu düşünüyorum. Türkiye akıllıca bir hamleyle Yunanistan’ı ortada bırakabilir” ifadelerini kullandı. 

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz… 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

 

YUNAN SUDAN ÇIKMIŞ BALIĞA DÖNER! ile ilgili etiketler Mısır Metehan Demir Yunanistan Barış Özkan navtex

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.